A Rockstar Gamest 1998-ban alapította Sam és Dan Houser, Terry Donovan és Jamie King mellett. Dan Houser – a stúdió vezető írója – több mint két évtized után távozik a stúdiótól.

Sam és Dan Houser testvérként alapították a Rockstart, együtt pedig mind a Red Dead Redemption és a GTA fő alkotói voltak. Dan Houser hosszú szünet után úgy döntött, nem tér vissza, 21 év után távozik – írja a Pcgamesn.

Dan Houser, a Rockstar Games kreatív alelnöke távozik a stúdiótól.

„Rendkívül hálásak vagyunk neki az eddigi munkájáért. Az utolsó napja 2020. március 11-én lesz. A Rockstar Games elképesztően elismert és sikeres játékokat alkotott, szenvedélyes közösséget hozott össze, valamint egy hihetetlenül tehetséges csapatot, mely továbbra is a jelenlegi és jövőbeli projektekre összepontosít.” – írta a Rockstar a bejelentésben.

Dan Houser egyébként minden GTA történet írója, vagy társírója volt, sőt kreatív vezető volt a Bully és a Red Dead Redemption játékoknál. A Rockstar egyik legsikeresebb játékának, a GTA 5-nek is alkotója volt, mely a stúdió számára jelentős bevételi forrást jelentett az elmúlt években, annak ellenére, hogy 2013-ban jelent meg.

Kép forrása: ScreenRant

Dan távozásának egyébként máris van következménye, hiszen a Take-Two, a Rockstar anyavállalatának részvényárfolyama 5 százalékot esett a hír bejelentése után. Dan egyébként hosszú ideje nem dolgozott aktívan a Rockstarnál. Hónapokig szabadságon volt, hiszen a Red Dead Redemption 2 után szüksége volt némi pihenésre, ám közben úgy döntött, nem tér vissza saját stúdiójához.

Hogy pontosan miért is távozik Hauser, azt jelen pillanatban nem pontosan tudni,  ahogy azt sem, hogy hallunk-e még róla a játékiparban? Érdekes lesz ezek után megfigyelni, milyen irányt vesznek majd a Rockstar új projektjei. Vajon megérezzük, hogy Dan House nem szerepel az írók közt? Vajon a GTA 6 történetét már megírta? Mi lesz veled GTA és Red Dead?

Szerinted sokan nyom a latba, hogy Dan elhagyta a Rockstar Gamest?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×