Ugyan még nem előrendelhető, de már megtalálható a Ubisoft új Rainbow Six játékának adatlapja az Epic Games Store és a Uplay alkalmazásokban.

Még tavaly október végén jött a hír, hogy az E3-on bejelentett Rainbow Six Quarantine megjelenése csúszik. Így valamikor a 2020-21-es pénzügyi évben jelenhet meg, aminek kezdete idén áprilisban van. A játék adatlapja közben megjelent az Epic Games Store oldalán is, ahol valószínűleg hamarosan előrendelhetővé válik. Exkluzivitásra nem igazán számítunk, hiszen a Uplay-ben is megvásárolható lesz, ám egyelőre arról nincs hír, hogy a Steamen is megjelenne.

Ez már csak azért is lehetséges, mert tavaly a Ubisoft bejelentette: irreálisnak gondolja azt a bizonyos 30 százalékos részesedést, melyet a Steam von le az eladásokból – írja a VG247. Éppen ezért, amikor az Epic Games ennél kedvezőbb ajánlattal állt elő, máris beugrottak az üzletbe. Persze nem csak ők: egy ideje több játék is exkluzív az Epic Store-ban, pontosan ennek az ajánlatnak köszönhetően.

Kép forrása: Epic Games Store

Az Epic a Steammel ellentétben csupán 12 százalékot von le, így a bevétel 88 százaléka kerül a fejlesztőhöz, kiadóhoz. A 70-30-as felállás azonban nem ritka a digitális eladásoknál, így működik a PlayStation, az Xbox, az Apple, a Google és sok más cég online boltja is. A Ubisoft partnerkapcsolatokért és bevételekért felelős alelnöke, Chris Early a The New York Times-nak akkor azt mondta: a Valve részesedése már nem reális.

„Ez az üzleti modell teljesen irreális. Nincs összhangban azzal, ahol egyébként ma a digitális játékforgalmazás tart” – mondta.

A Ubisoft azzal, hogy játékait a jövőben nem jeleníti meg a Steamen, arra kényszeríti a vásárlókat, hogy a Uplay-en keresztül vegyék meg címeket, ahol ugye nincs bevételveszteség. A Division 2 is ma már azok közé a játékok közé tartozik, mely csak Uplay-en és az Epic Store-ban érhető el.

A Rainow Six Quarantine valószínűleg szintén azon játékok közé tartozik majd, mely a Uplay-en kívül talán csak az Epic Games Store-ban lesz majd kapható. Sajnos egyelőre pontos megjelenési dátum nincs, az adatlapon csupán a korábban is bemutatott előzetes látható. Persze a fejlesztők egy rövid videóban már beszéltek a játékról.

Kép forrása: Uplay

A játék egyébként igen izgalmasnak ígérkezik, hiszen a Rainbow Six Siege Outbreak eventje inspirált. Három játékos co-opban kénytelen megküzdeni azzal a fertőzéssel, mely vérszomjas zombivá változtatta az embereket. Az biztos, hogy ez a játék is kibővíti majd a Rainbow Six univerzumát.

 

A Rainbow Six Quarantine tehát valamikor 2020-ban érkezik az említett két platformra, illetve persze konzolokra is.

Te hol veszed majd meg a játékot?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×