Egy érdekes koncepcióval rukkolt elő a gamer gyártó.

Immáron 22. éve lát el bennünket gaming perifériákkal a Razer, ezúttal viszont szintet léptek és egy teljesen saját gamer PC-t mutattak be a CES 2020 alkalmával. Viszont még mielőtt a kasszához rohannátok, érdemes pár dolgot tudni róla, ugyanis a gyártó finoman szóval sem épp hétköznapi újításokkal készült.

Íme az intel NUC Element /Kép: The Verge

A Tomahawk néven érkező „moduláris” gép Intel NUC Element alapokon nyugszik. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy egy közepes méretű grafikus kártyának kinéző borítás alá rejtették el az alaplapot, processzort, a hűtést és a csatlakozókat. Mindezek mellett a többi komponens már hétköznapinak mondható.

A Razer alapvetően különféle specificáiókkal fogja árulni a Tomahawkot,

de amennyiben a lehető legerősebb darabra vágyunk, úgy akár egy  Core i9-9980HK és egy RTX 2080 Super is duruzsolhat a kicsikében.

Memória tekintetében pedig 64 GB-ot pakolhatunk bele maximum.

A példa darabban ott figyel az RTX 2080 / Kép: The Verge

A koncepció sarkalatos pontja a már többször említett Intel NUC Element platform, ami egyrészt mobil megoldásokat használ, így még a legerősebb gép esetén is lehet némi panasz a teljesítményre, elvégre egy 45 Wattos processzorról beszélünk. Másrészt, ha bővíteni szeretnénk a későbbiekben, az garantáltan zsebbe nyúlós művelet lesz, tekintve, hogy mennyi mindent integrálnak ezekre a kártyákra.

Ezt a gépet mindenki megbámulná, de ezért el is kérik az árát / Kép: The Verge

A Razer CEO-ja egyelőre még nem leplezte le a hivatalos árakat, azt viszont elárulta, hogy a legolcsóbb variáns 2 000 dollár (600 ezer forint) környékén várható, ami mire hazánkba kerül inkább 760 ezer forintot fogja súrolni a 27%-os áfának köszönhetően.

Forrás: The Verge

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×