A kínai Tencent nemrég felfedte, hogy együttműködésben a Nintendo-val belép a konzoljátékok világába, elérve Európát és Amerikát.

Mint tudjuk, a kínai Tencent elképesztő mértékben uralja a mobilpiacot, valamint tulajdonrésze van nem egy nyugati játékvállalatban is. Többek között az Epic Games és az Activision Blizzard részvényese. A Tencent most úgy tűnik, elhatározta magát és arra törekszik, hogy Kínán kívül is sokkal nagyobb mértékben növelje közönségét, különösen azok után, hogy a kínai kormány ismét szabályozást vezetett be a kiskorúak számára. A társaság a Nintendo-val lépett partnerségbe.

„Szeretnénk Kínán kívül is megjelenni, az egyik cél pedig, hogy Amerikában és Európában jelentessünk meg konzoljátékokat. Reméljük, hogy Nintendo karakterekkel készíthetünk játékot, valamint megtanulhatjuk a konzoljátékok készítésének eszenciáját a Nintendo mérnökeitől” – mondta egy neve elhallgatását kérő Tencent képviselő a Wall Street Journal-nak.

Kép forrása: VISUAL CHINA GROUP/GETTY IMAGES

„A Tencent ügyes üzletpolitikát folytat. A világon mindenhol jelen van a videojáték-iparban kisebb-nagyobb beruházások formájában, anélkül, hogy az vállalatok nevét megváltoztatná Tencent-re” – tette hozzá Lisa Cosmas Hanson, a Niko Partners ügyvezetője.

A kínai vállalat lépése egyébként nem meglepő, sőt valahol számítani is lehetett arra, hogy a Tencent lépni fog, miután a kínai kormány ismét keresztbe tett a játékiparnak az országban. Tavaly óta a kiskorúak számára számos korlátozás lépett életbe, például csak napi pár órát játszhatnak, és korlátozott módon költhetnek játékokra. A múlt hét óta ráadásul este 10 és reggel 8 között egyáltalán nem játszhatnak. Mint a mobilpiac legnagyobb szereplője Kínában, a Tencent láthatóan arra kényszerül, hogy külföldön terjeszkedjen tovább, ahol (még) nincsenek hasonló törvények.

Hogy a Tencent hogyan működik majd együtt a Nintendo-val a jövőben, egyelőre kérdéses, ugyanakkor valószínűleg hallunk még a Tencent nyugati törekvéseiről.

×