Az elmúlt időszakban érdekesen alakult az Echo Fox sorsa. Az alapító körüli botrány után úgy döntöttek, eladják helyüket az LCS-ben.

Korábban írtunk róla, hogy az Echo Fox berkien belül az alapító Rick Fox és az egyik befektető csúnyán hajba kapott. Amit Raizada rasszista megjegyzéseseket használt, majd a botrány kitörését követően a Riot Games felszólította az Echo Fox szervezetét. Azt kérték, tegyenek lépéseket az ügyben, mivel mindez nem fér bele az LCS (League of LegendsChampionship Series) szabályzatába. A határidő nemrég járt le, az említett részvényes eltávolítása helyett a szervezet inkább úgy döntött: elhagyják az LCS-t, eladják helyüket – írja az Esportobserver.

Persze ettől még a szervezeten belül más játékok csapatai megmaradnak. A Lolesports Twitter oldalán azt írták, hogy az Echo Fox javaslatot tett arra, hogy helyük az LCS-ben más tulajdonos kezébe kerülhessen, sőt tippet is adtak hozzá. Az LCS felülvizsgálja az ügyet, valamint találkozik a potenciális tulajdonosi csoporttal a napokban.

Az ESPN arról számol be, hogy a javasolt vevő a Kroenke Sports & Entertainment, a Overwatch League Los Angeles-i Gladiators tulajdonosa. Egyes források szerint a hely 30,25 millió dollárt érhet. Az ESPN forrásai szerint az Echo Fox eredetileg 10 milliót fizetett a helyért, aminek máig csupán a felét fizették ki.

Amennyiben az üzlet a Kroenke Esportsal nem jön össze, abban az esetben az LCS veszi át az értékesítési folyamatot. A lényeg tehát az, hogy az Echo Fox távozik a franchise-ból.

Rick Fox – Kép forrása: DotEsport

Rick Fox egyébként a balhé kitörésekor eredetileg azt tervezte, hogy elhagyja az Echo Foxot, ám ez nem történt meg. Később bejelentette, hogy marad és inkább Raizadát távolítja el, ahogy arra a Riot is felszólította. Úgy tűnik, ez nem vezetett eredményre, így félve, hogy az LCS-ből kirúgják őket, inkább eladják a slotot. Érthető döntés, hiszen ez még mindig szebb megoldás, míg megvárni, míg a Riot tesz ellenlépéseket.

Szerinted jó döntést hozott az Echo Fox?

×