A közelmúltban az Echo Fox alapítója Rick Fox úgy döntött, hogy elhagyja a szervezetet, mert egy befektető szerinte rasszista megjegyzéseket tett rá. Már az LCS is beszállt be az ügybe.

Nemrégiben írtunk arról, hogy az Echo Fox alapítója azzal fenyegetőzött, hogy egy befektető rasszista megnyilvánulásai miatt elhagyja a szervezetet. Az eset után a Riot Games vizsgálatot indított az ügyben, már csak azért is, mert az Echo Fox-nak csapatai szerepelnek az LCS és az Academy nevű LCS ligákban. A cél az, hogy az LCS szabályinak megfelelőn járjanak el a csapatszerződések tisztázása érdekében.

A Riot Games egy twitter bejegyzésben jelezte, hogy befejezte a vizsgálatot.

„Az LCS befejezte az Echo Fox tagja által tett állítólagos megjegyzések vizsgálatát. A gyűlöletbeszédnek, a fenyegetéseknek nincs helye az LCS-ben. Az Echo Fox-ot arra utasítottuk, hogy 60 napon belül megfelelő korrekciós intézkedéseket hozzon.”

„Ha az Echo Fox nem lép a határidőn belül és nem távolítja el azokat a személyeket, akik megsértik a bajnokság szabályait és szerződéseit, az LCS hivatalos lépéseket fog tenni, amelyek hátrányosan befolyásolhatják az Echo Fox jövőjét az ligában”- mondta a Chris Greeley, az LCS képviselője egy másik twitter bejegyzésben.

Annak kérése, hogy a szervezetben vezetőségi váltás történjen, még akkor is, ha az csak a befektetőket érinti, igen komoly lépés az LCS részéről – írja a Pcgamer. Persze nem lehet tudni pontosan, hogy az Echo Fox körüli ügy mennyire befolyásolja a szervezet csapatainak működését a ligában, de a versenyszervező Riot Games szerint igenis hatása lehet rá.

Kép forrása: theScore esports

A baljós hangvétel ellenére (vagy talán pont amiatt), az LCS reakciója talán valódi megoldást hozhat az Echo Fox számára. Rick Fox néhány héttel ezelőtt azt mondta, hogy marad a csapattal, ha a szervezet minden kapcsolatot megszakít azzal a befektetővel, aki a megjegyzéseket tette, bár pénzügyi szempontból ez még visszás is lehet az Echo Fox számára. Ugyanakkor az LCS döntése, mely akár ki is zárhatja az Echo Fox-ot a világ egy legjelentősebb bajnokságából, elég erős befolyással lehet a vezetés többi tagjának döntéshozatalára.

A Twitter bejegyzés szerint az Echo Fox-nak 60 napja van korrigálni az ügyet. A Riot Games a továbbiakban nem kommentálta az ügyet.

×