A színész és korábbi profi kosárlabdázó, Rick Fox elhagyja az Echo Foxot, azt az esport szervezetet, amelyet 2015-ben segítségével alapítottak.

A vállalat részvényesei állítólag rasszista megnyilvánulásokat tettek, ezért dönt így Fox – írja a Dexerto. A portál szerint a korábbi Los Angeles Lakers játékos az Echo Fox szervezetével minden kapcsolatot megszűntet. A közelmúltban ugyanis felháborító és bosszantó rasszista kijelentéseket tapasztalt az Echo Fox részvényeseitől, sőt: családját is megfenyegették. E-mailjében Fox azt írja: a lehető leghamarabb elhagyja az „Echo Fox” szervezetét.

„Nem támogatom és nem csatlakozom a részvényesek ilyen magatartásához és attitűdjéhez” – mondta. „A rasszizmus az ellenkezője annak, amit személyes márkám képvisel.”

Kép forrása: Twiiter

A rasszista megjegyzéseket állítólag Jace Hall, az Echo Fox egykori vezérigazgatója tette egy e-mailben – olvasható a Dexerto cikkében, hozzátéve, hogy nem ez volt az egyetlen ilyen incidens.

Az Echo Fox eredetileg azután alakult 2015-ben, hogy Rick Fox megvásárolta a Gravity Gaminget. A szervezet tevékenysége azóta számos játékkal kibővült az esport színterén. Olyan neveket hozott be a szervezetbe, mint például Dominique „SonicFox” McLean. Rick Fox szenvedélyes tagja volt az Echo Fox-nak, az eseményekre is elutazott a játékosokkal és gyakran részt vett a mérkőzéseken.

Az Echo Foxnak még hivatalosan is be kell jelentenie Rick Fox távozását.

×