A Riot Games halálosan komolyan gondolja a VALORANT csalói elleni fellépést. Ennek fényében aki korábban csalt, a teljes játékkal sem játszhat.

Már a béta óta tudjuk, hogy a Riot Games hatalmas energiát fektet a csalók elleni harcba. Meg volt ennek is a hátulütője, hiszen sok probléma merült fel az anti-cheattel, ezeket azonban mindig javították. Egy dolog azonban állandó maradt az első pillanattól kezdve, nincs menekvés a csalók számára.

Jó néhány játékos, aki a béta alatt kipróbált különféle csalásokat, megdöbbenve tapasztalta, hogy a teljes megjelenést követően sem tud játszani a profilon. Új regisztráció után nagyobb az esély, azonban ez is állandóan vissza lett dobva.

Ennek oka a Riot Games által „soul ban-ként” elhíresült rendszer, amely nem IP alapján banol (ami könnyen manipulálható). Helyette a csaló hardverét veszi célba, annak egyedi azonosítóit tiltja a játékból. Többek között ezért is fontos, hogy a Vanguard magasabb szintű hozzáférést kapjon, mint más anti-cheat programok.

Nincs második esély

Több csaló is felkereste a Riot alkalmazottait Twitteren és egyéb platformokon, hogy mi újság a teljes megjelenés után. A Riot köszöni az érdeklődést, ennek apropóján legalább világossá tehették, nincs második esélye senkinek a VALORANT-ban.

Több, egyébként nem tiltott játékos is felemelte a hangját a döntés ellen, mondván, hogy nem jogos az ítélet, hiszen az emberek változnak és tanulnak a hibáikból. Bár ez a gondolkodás is érthető, sajnos a valós életben nem ezt mutatják a példák.

Az online játékok tényleg nagyobb szigort követelnek meg, pláne manapság, mikor a legkisebb erőfeszítésre sincs szükség ahhoz, hogy valaki csalhasson akár VALORANT-ban, CS-ben, vagy bármely kompetitív lövöldében.

Szerintetek kapniuk kellene a hardver bannolt játékosoknak második esélyt?

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×