Úgy tűnik, hogy a GTA-t már nem csak az erőszakos viselkedéssel kapcsolják össze politikusok, de azzal is, ahogy a nőkkel bánunk.

Valahogyan óraműpontossággal, néhány havonta megjelenik egy politikus, aki összekapcsolja az erőszakos, szörnyű, toxikus viselkedést a videojátékokkal. Nem is olyan rég számoltunk be arról az amerikai politikusról, aki azért tiltaná be a GTA-t, mert „amiatt” Chicagóban nagyon sok az autótolvaj. Most az ausztrál kormány egyik magas rangú minisztere tett hasonló kijelentést a GTA-ra és a TikTokra.

Szerinte a GTA és a TikTok miatt mérgező módon bánunk a nőkkel.

A Kotaku cikke szerint Peter Dutton belügyminiszter és Richard Marles szövetségi ellenzéki képviselő a 9. csatorna Today Show-jába kaptak meghívást, hogy a nők bánásmódjáról beszélgessenek. Az ausztrál kormányon belüli ez most azért is érdekes, mert az utóbbi időben rengeteg botrány volt a nőkkel való irtózatos bánásmód miatt. A vádak között szerepel munkahelyi szex valamint szexuális zaklatás stb.

A beszélgetés során persze sok minden előkerült, de egy ponton a GTA és a Tiktok is a nőkkel való rossz bánásmód okaként lett feltüntetve. Dutton azt sugallta, hogy az illegális, erőszakos vagy megkérdőjelezhető magatartás a közösségi médiában és más médiumokban, például a videojátékokban, negatívan befolyásolja a fiatalokat. A TikTok szűretlen tartalma „kihat a fiatal, befolyásolható fiúkra és lányokra”.

„Azt gondolom, hogy ugyanazokat a törvényeket kellene követelni, amelyek a való életben érvényesek és alkalmazhatók” – mondta. A belügyminiszter a Rockstar Grand Theft Auto sorozatát hibáztatja.

„Ha egy 13 éves fiú játszhat a Grand Theft Autóval, és sok tinédzser fiú megteszi, annak ez az eredménye. Ebben a játékban gondatlanul vezethetsz autót, elüthetsz bárkit és rálőhetsz a rendőrökre. Ezért meg kell vitatnunk a játék fiatal fiúkra gyakorolt ​​hatását, mind családi, mind társadalmi szinten” – magyarázta.

Való igaz, nagyon könnyű hibáztatni a közösségi oldalakat, videojátékokat és a filmeket az ilyen jellegű társadalmi problémákért, azonban ezek az állítások általában vitathatók. Az utóbbi évek friss kutatásai bebizonyították, hogy a játékoknak ritkán vannak valóban negatív hatásai, inkább pozitívak.

Persze ez nem akadályozza meg a politikusokat abban, hogy sorra megpróbálják betiltani kedvenc játékainkat, ha valakinek kedve támad erőszakoskodni.

U.I.: Ausztráliában a héten a Grand Theft Auto V lett a legjobban fogyó játék.

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×