Úgy tűnik, ismét mindenről a játékok tehetnek, hiszen most az autótolvajok miatt tiltanának be egy játékot, a GTA 5-öt.

Megint ott tartunk, hogy politikusok szerint a legjobb ötlet betiltani egy játékot, ha valamilyen bűncselekmény vagy erőszakos eset történik. A chicagói gépjárműlopások számának növekedése miatt politikusok most olyan törvényjavaslatot terjesztettek elő,

amely betiltaná a Grand Theft Auto V és más erőszakos videojátékok értékesítését Illinois államban.

A Chicago Sun-Times szerint egy képviselő, Marcus Evans Jr. módosítani szeretne egy 2012-es törvényt, amely megakadályozza bizonyos videojátékok eladását kiskorúaknak. Múlt pénteken ennek a törvénynek a módosítását szorgalmazta, hogy azzal egyenesen be lehessen tiltani a „ártalmas” videojátékokat, beleértve azt, amiben úgy lopnak kocsit, hogy a sofőr benne van az autóban.

„A törvényjavaslat megtiltaná azon játékok értékesítését, amelyek erősítik azokat a tevékenységeket, amitől szenved a közösségünk” – mondta Evans.

Egyszerűen fogalmazva náluk valószínűleg azért sok a kocsilopás, mert a GTA 5 erre buzdítja az embereket. A múlt hónapban Marcus Evans kapcsolatba lépett Early Walkerrel, aki egy úgynevezett Operation Safe Pump nevű kampányt indított. Ennek célja az, hogy megakadályozza a gépjárműlopásokat bevásárlóközpontok és benzinkutak környékén. Walker azt mondta: számos politikus csatlakozott a GTA 5 betiltására irányuló kezdeményezéshez, miután észrevették, hogy nagyjából ugyanúgy lopnak kocsit a játékban, mint az életben.

„Úgy érzem, hogy ennek a játéknak óriási szerepe van ebben a kérdésben” – mondta Walker. „Ha összehasonlítjuk a kettőt, durva hasonlóságokat látunk.”

Ha tippelnünk kéne, a GTA 5 betiltása az államban valószínűleg alig befolyásolná az autólopások helyzetét. Csak annyit mondok, hogy Amerikában a gazdagok és a szegények közötti szakadék soha nem volt szélesebb, mint most, egy világjárvány közepette. Millió munkanélküli küzd mindennapos problémákkal. Ezt figyelembe véve ezeknek a bűncselekményeknek valószínűleg kevés köze van ahhoz, hogy az emberek néha videojátékkal játszanak.

Hajrá, Illinois. Talán verekedni sem fognak az emberek, ha betiltjátok a Tekkent!

×