Manapság egyre kisebb helyen elférnek az igazán erős hardverek is. Ez új utakat és lehetőségeket nyithat a mini PC-k világának.

2024.05.09. – Ahogy a neves cégek gyártástechnológiája fejlődik, egyre kisebbek lehetnek a hardverek. A gyártók előtt általában két út áll az egyes generációk tervezése során. Az első lehetőség, hogy azonos helyre erősebb komponenseket pakolnak, míg a másik az, hogy az előző generációhoz hasonló erővel felvértezett hardver kisebb helyet kér magának. Általában ezt vegyítik, különösen a gamer laptopok körében figyelhető meg a második tendencia, asztali gépeknél pedig kevésbé kell figyelni a méretekre. Van azonban a hordozható gépeken és a hatalmas PC-ken túl is élet.

A Mini PC-k egyre nagyobb szeletet kérnek maguknak. Legtöbbször már egy-egy tenyérben is kényelmesen elférnek, miközben akár komolyabb játékokra is befoghatóak. Kisebb helyigényüknek köszönhetően az aprócska asztalokon is remekül mutatnak, de ha a TV mellé, a polcra kerülnek, akkor is hamar a szoba díszei lehetnek. Az elmúlt időszakban több nevesebb és kevésbé ismert PC gyártó is próbálkozott mini számítógépekkel. Május elején pedig egy igazán egyedi számítógép bukkant fel a nemzetközi sajtóban.

Egy Star Wars űrhajóhoz hasonlít ez a Mini PC

Az ACEMAGIC nevét ezidáig leginkább a kínai belpiacon lehetett ismerni, ám úgy tűnik, hogy már nemzetközi vizekre is kieveznének. A fenti képen is látható, leginkább űrhajóra hasonlító, M2A Starship Mini PC lehet ennek az első állomása. Már a kialakítása is tekintélyt parancsoló, ám ha ez nem lenne elég, akkor az előlapokon és a szárnyakon is speciális RGB LED világítást kapott a masina. Hogy gyakorlati haszna is legyen ennek a kialakításnak, minden egyes szárnyban egy-egy ventilátor bújik meg, melyek segítségével igencsak nagy levegőmennyiséget mozgatható át a belső komponensek hűtésére.

Egy dologgal adós még a cég, a konkrét specifikációkkal. Az szinte biztosra vehető, hogy az Intel Core Ultra szériájára vagy az AMD Strix Point családjára építhet majd a masina, mindkét esetben garantált lehet a kellemes felhasználói és játékélmény. A masina egyébként rendelkezik egy LCD kijelzővel is, melyről a legfontosabb hőmérséklet és teljesítmény információkat olvashatják le a tulajdonosok. Az ACEMAGIC hivatalos weboldalára már felkerült a Mini PC, már csak a pontos specifikáció és az ár hiányzik.

Forrás: PCFórum

Ezt olvastad már?

Tetszett a Vikingek? Íme 7 vadállat sorozat, ami ugyanolyan jó

×