Teljesen új történet lesz, de az egyik legikonikusabb Lord of the Rings karakterről mesél. Az eredeti alkotók java visszatér, hogy leforgassa a mozit.

Gábor János

2024.05.09. – Nem akarom elkiabálni, de ebből valami óriási királyság néz ki: az eredeti filmtrilógiát is kiadó Warner Bros. hivatalosan bejelentette, hogy készül a legújabb A gyűrűk ura-mozi, amiben visszatérnek a régi alkotók. Peter Jackson és a Lord of the Rings kapcsán örök partnerei, Fran Walsh, illetve Philippa Boyens lesznek a film producerei,

a rendező pedig nem más, mint a Gollamot zseniálisan alakító Andy Serkis.

A projekt jelenleg a forgatókönyvfejlesztés korai fázisánál tart: Walsh és Boyens a Phoebe Gittins – Arty Papageorgiou írópárossal együtt dolgozik rajta – írja David Zaslav Warner Bros. Discovery vezérigazgatóra hivatkozva a Variety. A bejelentés a filmstúdió csütörtöki, negyedéves üzleti beszámolója keretében történt – itt hangzott el az is, hogy új elmesélésre váró történetszálakat készülnek felfedezni, és ebben támogatja az alkotókat az eredeti A gyűrűk ura filmek rendezője, Peter Jackson.

Forrás: Warner Bros.

A Warner Bros. a bejelentést követő sajtóközleményében jelezte, hogy a film munkacíme „Lord of the Rings: The Hunt for Gollum”, vagyis nagyjából: „A gyűrűk ura: Gollam nyomában”. A megjelenésig, reméljük, lesz ennél jobb is… Serkis egyébként nem csak rendezője lesz a filmnek, hanem újra eljátssza az ikonikus szerepet. A történetről többet egyelőre nem árultak el, de azt igen, hogy az alkotás várhatóan 2026-ban kerül a mozikba.

Az új A gyűrűk ura film előzményei

A Warner Bros. 2023 februárjában jelentette be, hogy a stúdió akkori, újonnan beiktatott vezetői, Mike De Luca és Pam Abdy tető alá hoztak egy megállapodást több filmről is, ami J. R. R. Tolkien-könyvek alapján készül. Ennek a szerződésnek az első projektje az új film, amit a New Line Cinema nevű WB-cég fejleszti.

„Peter, Fran és Philippa két évtizeden át nagy odaadással védték Tolkien műveinek örökségét, és biztosították, hogy a közönség úgy élhesse át az általa teremtett hihetetlen világot, hogy az tisztelegjen is az irodalmi vízió előtt” – áll De Luca és Abdy csütörtöki nyilatkozatában. „Megtiszteltetés számunkra, hogy beleegyeztek, hogy partnereink legyenek ebben a két új filmben, Andy-vel együtt, aki

igazi védjegye annak, hogy hozzájáruljunk A gyűrűk ura filmtörténelmi jelentőségéhez.”

Jackson, Walsh és Boyens hozzáfűzte: „megtiszteltetés és kiváltság, hogy jó barátunkkal és munkatársunkkal, Andy Serkisszel utazhatunk vissza Középföldére, akinek még van egy befejezetlen ügye azzal az aljas Gollammal! Tolkien professzor hatalmas mitológiájának életre szóló rajongóiként büszkék vagyunk arra, hogy Mike De Lucával, Pam Abdyval és a Warner Bros. egész csapatával dolgozhatunk együtt egy újabb epikus kalandon!”

Ezt is olvasd el:

Tetszett a Vikingek? Íme 7 vadállat sorozat, ami ugyanolyan jó

×