Ha imádod a Postalt és a Duke Nukemet, akkor a PS és Switch konzolokra napokon belül megjelenő Slayers X-et semmi pénzért ne hagyd ki!


Bódi Dániel

2024.05.08. – Merészelem előrebocsátani, hogy a legtöbben még csak nem is hallottak a Slayers X: Terminal Aftermath: Vengance of the Slayer című rettentően kretén, kifejezetten elmebeteg, de mégis iszonyat szerethető boomer shooterről, ami eredetileg még 2023 júniusában jelent meg PC-re és Xbox-konzolokra.

Pedig a Slayers X: Terminal Aftermath: Vengance of the Slayer a legkeményebb ős-FPS-es maghoz, egy már régen letűnt korhoz szóló óda, vagy talán hírnöke, de ha paródiát mondanék sem tévesztenék nagyot. A Postal 2, a Redneck Rampage és a Duke Nukem szerelemgyermeke ez, ami nem csak a pixelben gazdag grafikájában, de elvetemültségében is a régi időket idézi, amikor még egy fejlesztő egy fikarcnyit sem törődött azzal, hogy a túltolt sztereotípiákkal, a nyilvánvalóan szexista, túlmaszkulinizált, egy percig sem politikailag korrekt poénokkal mikor, kiknél és hogyan verik ki a biztosítékot. Csak legyen jó játszani vele, rémségeket ölni, és egy olyan idióta, igazából semmiről sem szóló sztorinak a végére érni, ami nemcsak szórakoztat, de meg is nevettet.

Dióhéjban ez volna a Slayers X: Terminal Aftermath: Vengance of the Slayer, ami valamiért eddig teljes mértékben elkerülte a PlayStation és a Nintendo konzoljait. De ez most, nem is olyan sokára, május 15-én, amikor 2023 legkreténebb FPS-e PS4-PS5, valamint Switchre is megjelenik, méghozzá kifejezetten baráti: 16.99 eurós ~ kb. 6600 forintos áron.

Bár itt lábjegyzetként megjegyezném, hogy ugyan a Slayers X tényleg egy elvetemült, roppant élvezetes múltidézés, még ezzel a vételárával is érdemes inkább megvárni egy akciót, mert 5-6 óránál nem nyújt többet. Ha viszont már 3-4-5 ezrest kérnek majd érte, akkor mindenképp vesd rá magad, ha imádod a fentebb is említett klasszikusokat.

Ezt is olvasd el:

A Sony 7 legnagyobb bűne, amit valaha elkövetett a PlayStationnel

×