A Steamről ingyenes lett egy indie horror cím, ami már több száz játékos tetszését nyerte el, s úgy fest, igazi rejtett gyöngyszem lehet a műfaj kedvelői számára.

2024.05.08. – Nincs is annál jobb, mint amikor egy játékot ingyenesen kínál egy kiadó. Persze a mai világban már egyre több ilyen jellegű címmel találkozni, ezek az úgynevezett freemium játékok. Szinte mindenre lehetőségünk van ingyen és bérmentve, annyi különbséggel, hogy ha valami komolyabb dologra vágyunk, azért fizetnünk kell. Valamint előfordulhat, hogy a gyorsabb előrehaladás érdekében is van lehetőségünk pénzért bónuszokat kapni, de ugye ezek is opcionális csomagok. Az Epic Games ingyenes játékai egy fokkal jobbak, hiszen ott jó eséllyel teljes játékokat kapunk, átmenetileg ingyenesen. Aztán ott vannak azok a címek, amik úgy ingyenesek, hogy játszani korlátlanul lehet velük, de tartalom terén meg van kötve a kezünk. A Riot Games League of Legends-e, vagy Valorant-ja pontosan ilyen. Szabadon játszhatunk, de ha szépen akarunk közben kinézni, az már pénzbe kerül. A horror játékok szerelmesei most a Steamnek inthetnek oda örömükben, ugyanis egy kiváló cím a műfajban éppen teljesen ingyen tölthető.

Itt a hétvégi program

horror

Abból, hogy a Steam ingyenesen kínálja, azért ki lehetett találni, hogy nem egy Amnesia-, vagy Resident Evil-szintű AAA horrorélményről van szó. Ám ettől még a Gemezl indie fejlesztőcsapat munkájára érdemes figyelni, ugyanis javarészt pozitív visszajelzéseket kapott a közösségtől. A Mimic Search egy rövid horrorjáték, ami a kísérteties esti mesék és a késő esti TV-filmek szellemét idézi. Stílusában ötvözi a VHS-ek képi világát és kvázi a PS1-es és PS2-es korszak grafikáját. A játékot első személyben kell teljesíteni, s akár egyben le lehet pörgetni, nem kell 70-80 órás „szenvedésre” számítani. Sőt, összességében külön ajánlom, hogy aki teheti, egy nekifutásra vigye végig, úgy fog igazán nagyot ütni a horror élmény.

 

A játékban egy nyomozót alakítunk, akinek az a feladata, hogy felkutasson egy alakváltót egy sötét kisvárosban. Kikérdezhetjük a lakókat, vagy csak simán, a hasunkra csapva is keresgélhetünk. A városka hemzseg a furcsaságoktól, érdemes sűrűn magunk mögé tekinteni…

A játék a cikk írásának idején már több mint 100 visszajelzést kapott, ezeknek 94%-a abszolút pozitív. Érdemes ránézni a Mimic Search Steam adatlapjára, ahonnan egy kattintással ingyenesen tölthető is a játék.

Ezt olvastad már?

Ők a legértékesebb magyar influencerek 2024-ben – A TheVR megint az élen

×