Sokat könyörgött a Switch közösség, hogy dobozosan is megjelenjen a Tomb Raider I-III Remastered a platformra, s most végre hallgató fülekre találtak az imák.

2024.05.08. – Ha szereted a kalandjátékokat, akkor biztosan hallottál már Lara Croft nevéről. A Tomb Raider játéksorozat hősnője igazi ikonná vált az elmúlt majd’ 30 évben, történetét pedig többször is megfilmesítették. Az első Tomb Raider játékot 1996-ban dobta piacra a Core Design. Formabontónak számított, hiszen akkoriban javarészt férfi akcióhősökkel készítettek játékokat és filmeket, ezért is volt nagy meglepetés a Tomb Raider. Egyébként eredetileg Croft is férfi volt, ám a fejlesztés során Toby Gard úgy döntött, más irányba tereli a karaktert. Így született meg végül Lara.

tomb raider

Az Aspyr Mediának olyan játékokat köszönhetünk, mint a Star Wars: Knights of the Old Republic, vagy a The Force Unleashed. Nemrég viszont arra vállalkozott a fejlesztőcsapat, hogy új életet lehel Lara Croft első három kalandjába, ez a Tomb Raider I-III Remastered. A játékokat, amennyire lehetett modernizálták, viszont figyeltek arra, hogy a régi idők báját ne vegyék ki belőlük. A modelleket átalakították, de a stílusuk maradt a régi. Így tehát Lara ugyan abban a szettben, hasonló mozgással csapatja végig az egész akciót, ám már nem úgy állnak a mellei, mint a mémekben… A fejtörők, platformer feladatok viszont ezúttal is tovább színesítik a játékokat, szóval mindenkinek, aki Lara kalandjain nőtt fel, kötelező az Aspyr fejlesztése.

Erre vágyott minden rajongó!

 

És ha eddig csupán csak az tartott vissza, hogy nem lehet kipakolni dobozosan a polcra, a Limited Run Games-nek köszönhetően hamarosan ez sem lesz probléma. Korlátozott példányszámban ugyan, de készül fizikális kiadás a Tomb Raider I-III Remastered Switch verziójából, amiért eddig csak esedeztek a rajongók.

Mindez egyébként egy másik, szintén Larához köthető bejelentéshez tartozó kommentszekcióból derült ki. Szintén a Limited Run Games nyomásában, érkezik a The Lara Croft Collection, amibe a Lara Croft and the Guardian of Light-ot és a Lara Croft and the Temple of Osiris-t suvasztják majd. Ennek a gyűjteménynek lesz gyűjtői verziója is, aminek az előrendelése május 10-én fog startolni, így érdemes már most bekészíteni a linkeket.

Reméljük a dobozos Tomb Raider I-III Remastered is tartalmazni fogja majd a magyar feliratot!

Ezt olvastad már?

Ők a legértékesebb magyar influencerek 2024-ben – A TheVR megint az élen

×