A Counter-Strike 2 több szinten is megújította a rangrendszert. Úgy tűnik azonban, hogy hiba csúszhatott a számításokba.

2024.05.08. – A Counter-Strike 2 2023-as megjelenése alaposan átrendezte a korábban megszokott viszonyokat. Nem csak a játékmotort vagy épp a tick-rendszert kell ez alatt érteni, hiszen más, alapvető dolgok is változtak. Míg korábban a meccsek megnyeréséhez 16 körre vagy 15-15 állás esetében hosszabbításra volt szükség, addig manapság már 13 nyert körrel véget érhetnek a meccsek. A Valve szerint dinamikusabb meccseket kapnak így a játékosok mellett a nézők is. Mostanra talán lecsitultak a kritikák, ám az első időszakban rengetegen követelték a korábbi meccshossz visszaállítását.

A Valve teljesen átalakította a Counter-Strike rangjait és rendszerét is. Korábban egy egységes rangrendszer vonatkozott a teljes játékra, manapság azonban ez teljesen máshogy néz ki. Alapból két számra, rangra oszthatóak fel a játékosok. A Premier játékmódban egy számosított, CS Rating értékkel találkozhatnak a játékosok. Mindeközben a sima MM meccsek rangjai sem maradtak teljesen a régiek. A Counter-Strike 2 megjelenése óta a Valve pályánként osztja ki ezeket a rangokat, azaz lehet valaki Global Elite Dust 2-n, miközben Anubison az ezüstöt karcolgatja. Papíron ez is remekül hangzik, ám 9 hónappal a megjelenés után is vannak még problémák.

Még mindig nem sikerült helyrehozni a Counter-Strike 2 rangjait

Papíron a fenti rendszernek köszönhetően akár a „profi”, akár pedig a havonta néhányszor játszó casual réteg megtalálhatja a számításait. Az elmúlt hónapok során azonban rengeteg alkalommal jelezték a játékosok a Valve felé, hogy egyszerűen lehetetlen kitörni Silver rangból. Sokan ezt kifogásként könyvelik el, ám ha a fenti, május hetedikén publikált Twitter bejegyzést megnézzük, akkor jogos lehet a kritika.

Továbbra is teljesen elcsúszik a rangok görbéje a normális eloszláshoz képest, Global Elite rangban pedig nincs is Counter-Strike 2 játékos. Még a Legendary Eagle Master rangig eljutott játékos is csak csalással, csalók segítségével tudta megugrani azt a rangot, 95%-os győzelmi aránnyal megfűszerezve. Nagy eséllyel a Valve-nak bele kell majd nyúlnia a rangok eloszlásába, éppen úgy, ahogy már többször megtették a CS:GO idejében. Addig pedig érdemes megelégedni a jelenleg kiosztott ranggal.

Ezt olvastad már?

Amitől tényleg megfagy a véred – A 10 legparább horrorjáték pillanat

×