Világméretű felmérés készült arról, hogy melyik tévéműsorokat szeretik a legjobban a gyerekek a glóbuszon. Két anime található a top 5-ben!

Gábor János

2024.05.08. – Erősen kérdéses, hogy tényleg gyerekműsor-e az a két anime, ami a legnépszerűbb tévéshowk listájának első ötjében zárt, olyan klasszikusan kedvelt rajzfilmek mellett, mint a Peppa malac, a Tom és Jerry vagy a CoComelon. Ettől még, ami tény, az tény: a virtuális bébiszitter kategória abszolút győztese a Naruto és előkelő helyen zárt a Dragon Ball is – osztotta meg a felmérést rendelő The Toy Zone.

A Naruto a felmérésben résztvevő 158-ból 83 államban lett a legnépszerűbb gyerekeknek szóló tévésorozat, összesen 6638 műsor közül.

Nálunk, Magyarországon is az első helyen zárt, annak ellenére, hogy jelenleg egyetlen itthon működő streaming szolgáltatónál sem érhető el. Szinkronos változata mindenesetre készült, így gyerekcsatornákon talán el-elcsíphető. Bár nem mindenhol könnyű hozzáférni, a Naruto népszerűsége egyértelmű, a Cartoon Network, a Nickelodeon, a Disney, a CBeebies, a Netflix és a Google Search összesített adatai alapján. Ez a top 5 a világon:

  1. Naruto (83 országban)
  2. CoComelon (49 országban)
  3. Peppa malac (6 országban)
  4. Tom és Jerry (5 országban)
  5. Dragon Ball (4 országban)

Persze tényleg lehet azzal érvelni, hogy a Naruto nem egy gyerek sorozat, de az igazság ennél árnyaltabb. Tagadhatatlan, hogy a Naruto az anime műfaj egyik legnépszerűbb műsora, és minden korosztályból vonzza a közönséget. A rajongótábora sokszínű, de a Naruto alapvetően egy shounen sorozat, vagyis főként (9-18 éves) férfiaknak szól. Ennek ismeretében teljes joggal tekinthető gyerekeknek (is) szóló tévéműsornak.

Ezekből meg készüljön már anime, de azonnal:

10 manga, amiből minden rajongó animét akar, lehetőleg most

×