Az AnimeJapan nemrég bemutatta legfrissebb szavazásának eredményeit, amiből kiderül, hogy a rajongók milyen mangák alapján látnának legszívesebben animét.

2024.03.25. – Igen, igen, igen, a japán anime rajongói bizonyára nagyon sok mangát olvasnak, főleg akkor, amikor a képregény jóval előrébb jár a történetben, mint az animációs változat. Ugyanakkor valljuk be: a legtöbb esetben szívesebben nézzük a történetet anime formájában, amit az is bizonyít, hogy a legtöbb streaming szolgáltató kiemelten kezeli a japán animéket. A Netflix még egy rakás élőszereplős változaton is dolgozik. Persze vannak olyan mangák, melyek még sosem kaptak animét, mégis olyan népszerűek, hogy tuladjonképpen megérdemelnék. Nemrég – szokásához híven – az AnimeJapan megkérdezte a rajongókat, hogy ők 2024-ben melyik jelenleg futó manga alapján látnának szívesen anime-változatot? A szavazás február 1. és március 4. között zajlott, a rajongók az 50 legnépszerűbb cím közül választhatták ki a kedvencüket, amiből szerintük már kéne anime.

Top 10 manga, amiből animét akarnak

Az első helyre Hami Nakasora – Shinanonchi no Ikuru című került, ami két testvér, Shinano és Ikuru mindennapjait mutatja be a késői Showa és a korai Heisei-korszakban. A második és harmadik helyet a Shougakusei Emamoto Emumi no Katte Kimama Life című családi vígjáték és a Real Otaku Life foglalja el, utóbbi egy otaku tánccsoportról szól.

Az I Think I Turned My Childhood Friend into a Girl, Azusa Banjou népszerű mangája a negyedik helyet szerezte meg. A manga két gyerekkori barát, Kenshirou és Hiura történetét követi, ahogy a barátságuk közötti határvonal kezd elmosódni, amikor Kenshirou sminkelni kezdi Hiurát. Az Ugly Red-District Girl vagy Ugly Duckling of the Entertainment District című fantasy-románc manga sok szavazatot szerzett, és az ötödik helyre került, amit az I Love Your Cruddy című pszichológiai dráma követ.

A hetedik helyre a Weekly Shounen Jump egyik újabb nagy sikernek örvendő darabja, a Takeru Hokazono által írt Kagurabachi került, ami a megjelenésekor leigázta a mangavilágot. Debütálása óta folyamatosan a legnézettebb mangák listáján szerepel. Az utolsó három manga, amit a rajongók animációban szeretnének látni, a The Summer You Were There, a Kindergarten Wars és a Psyren című manga.

Ne felejtsük el, hogy a szavazás-sorozat során első helyre került mangák nem egyszer kaptak már (talán a közönségszavazás ereje miatt is) anime-adaptációt. A portál összesen 103.473 szavazatot kapott, ami nem semmi! Csak remélni tudjuk, hogy az idei ranglistán szereplő művek közül is lesz néhány anime adaptáció.

Ezt láttad már?

Ezzel a 25 fantasztikus játékkal teljesen ingyen játszhatsz PC-n

×