A Helldivers 2 PSN botrány után a rajongók újraélesztettek egy régi petíciót, hogy megpróbálják megakadályozni a PlayStation PC-s portjait.

2024.05.08. – Az elmúlt napokban bizonyára te is hallottál róla, hogy igen komoly balhé alakult ki a Helldivers 2 játékosok és a Sony között. A Sony ugyanis szerette volna, ha minden egyes PC-játékos összeköti a Steam fiókját egy PlayStation Network fiókkal, amivel sokan nem értettek egyet, illetve több mint 100 olyan ország létezik, ahol nincs is PSN. A Helldivers 2 Steam oldalára hirtelen ezrével érkeztek a negatív értékelések, végül a Sony meggondolta magát, és a helyzet megoldódott. Néhány rajongó azonban nem áll meg itt.

Petíció, de minek?

Az eset remek lehetőséget teremtett arra, hogy ismét felszólaljanak azok, akik nem értenek egyet azzal, hogy PlayStation játékok PC-re is megjelennek. Pedig a Sony üzletpolitikája az exkluzívokról kissé megváltozott, amikor az utóbbi években kiadtak PC-re is nagy first party címeket. Hamarosan például a Ghost of Tsushima is elérhető lesz PC-n. A PS-rajongók most újjáélesztettek egy korábbi petíciót, ami azt követeli, hogy a Sony törölje az összes jövőbeli PC-portot.

Bár a Sony nemrég elismerte a Helldivers 2 kapcsán, hogy hibázott, egyesek annyira dühösek még mindig, hogy nekimennek a cégnek. Az említett petíció amúgy nagyjából 3 éve jött létre, amikor a Sony először jelentette be, hogy tervei szerint sok PlayStaton exkluzív megjelenik PC-re is. Sokan ismét megosztják a petíciót az X-en, mert úgy gondolják, hogy a Sony-nak eleve nem kéne ekkora figyelmet fordítania a PC-portokra.

Na, megijedni persze nem kell: a petíciót jelen állás szerint nagyjából 230-an írtál alá ezen a héten, sőt 2021 májusa óta is csak 297 aláírást sikerült összegyűjteni. Jól látható tehát, hogy a PC-portokat csak egy nagyon, nagyon kis csoport ellenzi. A többiek alig várják, hogy PC-n is játszhassanak nagy PS játékokkal.

Hasonló reakciókat láthattunk azután is, hogy a Ghost of Tsushima PC-portját bejelentették. Néhányan felháborodtak azon, hogy a Sony feláldozza identitását azért, hogy piaci részesedést szerezzen a Steam felhasználóktól. Ami a petíciót illeti, nem sokan írták alá, szóval nem hinném, hogy lesz bármi eredménye.

Ezt láttad már?

A Sony 7 legnagyobb bűne, amit valaha elkövetett a PlayStationnel

×