A Supergiant Games csapata mindenkit meglepett: váratlanul megjelent a Steamen a Hades II, aminek már most kinéz egy újabb Hugo-díj.


Bódi Dániel

2024.05.07. – Nagyon úgy tűnik, hogy megismétli a Hugo-díjas elődje sikerét a Steamen derült égből fasírtként hirtelenjében megjelent Hades II, ami a meglepetés rajtját követően egyre feljebb kúszik a legnépszerűbb játékok ranglistáján – jelenleg ez a legkapósabb, legkeresettebb játék az elmúlt 1 napban, amit a SteamDB statisztikái szerint eddig közel 80.000 vettek meg frissibe.

Bár a Hades II egyelőre még csak a Steam korai hozzáféréses programjában érhető el, a játékosok már most, ebben az állapotában is imádják: a cikk írásakor látható 6260 értékelés 97%-a rendkívül pozitív, ami alapján tulajdonképpen egy minőségben hasonlóan nívós roguelike, dungeon crawler, hack & slash képe sejlik, mint amilyen a 2020-as Hades, ami 231.813 értékeléssel 98%-on áll a Steamen. A párhuzam persze itt még nem ér véget, hiszen a Supergiant fejlesztői épp a Hadesből tanulva debütáltatták a stúdió legelső folytatását is korai hozzáférésben, így a játékosok, az új és régi rajongók, pont, mint pár évvel ezelőtt visszajelzéseikkel újfent segíthetnek befejezni a sikervárományos játékot…

… aminek főszereplője ezúttal nem Hades fia, Zagreus, hanem annak testvére, az Alvilág hercegnője, Melinoë, aki apja birodalmában útnak indul, hogy két vállra fektesse az Idő titánját, Kronoszt. Ebben pedig segítségére lesznek az olümposzi istenségek és a görög mitológia más illusztris alakjai, akik mindenféle képességgel és egyéb segítséggel járulnak hozzá a titángyilkossághoz, amire már csak azért is lesz égető szüksége, mert teljesen újfajta rémségek próbálják majd útját állni.

A játékmenet egyébként nagyon hasonló, mint a Hadesban is volt: izometrikus nézetből kell piszok gyors harcokat vívnunk a változatos veszélyt (és halált) tartogató szörnyűségekkel a gyönyörű, kézzel rajzolt görök mitológiából is ismerős helyszíneken, halálkor pedig kezdhetünk majdnem mindent elölről. A szignifikáns különbség, hogy a Hades II már most sokkalta nagyobb, grandiózusabb, mint az alsó hangon is 50-60 órás első része volt, pedig a Supergiant a következő hónapokban egy csomó mindennel tervezi még bővíteni a túlvilági kalandot.

Szóval abszolút megéri kifizetni a Hades II-ért elkért kb. 11.200 forintot, ami nem csak a mai átlagos játékárakhoz képest egy nevetséges összeg, hanem a tartalmasságához képest is. Ha viszont kimaradt az előzmény, azt is pótolhatod, méghozzá a Steamen május 13-ig akciósan: 3200 forintért.

Ezt is olvasd el:

A Sony 7 legnagyobb bűne, amit valaha elkövetett a PlayStationnel

×