Project Condemned címen készül egy játék, amiben összeérnek a Sifu és a Sleeping Dogs legjobb játékelemei.


Bódi Dániel

2024.05.06. – Nagy szívfájdalmam, hogy az egykoron True Crime-résznek induló, majd egy teljesen új játékká érett Sleeping Dogs nem lett gigasiker. Bár szokás GTA-klónnak is nevezni, valójában sokkal több annál: a Sleeping Dogsnak egyénisége, egyedisége van, saját hangulata, na meg játékmenete, amit sokakkal ellentétben nem a lövöldözésre, hanem a verekedésre fűzött fel.

A Sleeping Dogs varázsa is ebben rejlik: olyan kőkemény bunyókat kell megharcolunk benne, aminek pofonjait a képernyőn túl is érezzük. Nem véletlenül: a fejlesztők valódi harcművészekkel együtt alakították ki a rendszert, amilyenhez foghatót maximum a UFC-játékokban láthatunk, csak itt néhány fokkal véresebben és kreatívabb megvalósításban. Kétségtelen, hogy a története mellett ez a Sleeping Dogs legnagyobb erőssége, ami a Project Condemned címen készülő roppant ígéretes indie játékot is inspirálta.

A címen persze még agyalnia kell az egyfős „csapatnak”, hiszen ilyen néven létezik már egy másik játéksorozat, de ezzel igazából még bőven ráér. Az első most a játékmenet és a történet kidolgozása, de papíron ezzel sem lesz gond: a beat ’em upos harcrendszert és a dizájnt szemmel láthatóan a Sleeping Dogsból leste, a nyílt világot a Sifuhoz hasonló arénaszerű pályarészekre cserélte, az Indonéziában játszódó történet és szetting pedig a fejlesztő Fajrul FN szerint olyan bunyós akciófilmekből merít, mint amilyen A rajtaütés – vagyis valószínűleg egyetlen helyszínen kell a szart is kivernünk mindenkiből.

Hogy pontosan mikor és PC-n túl mire fog megjelenni a játék, azt nyilván nem tudjuk, de mivel egyemberes a projekt, ne holnapra és mindenre reméljük. Ugyanitt az igényeket is érdemes lejjebb szállítani, mert bár az Unreal Engine 5 elképesztő dolgokra képes, de egyetlen indie játékból sem képes AAA-s játékcsodát varázsolni. Ettől persze még nagyszerű és élvezetes játéknak ígérkezik a Project Condemned, az első előzetes alapján legalábbis megadhatjuk neki ezt a plecsnit – na meg a bizalmat. Érdeklődve várjuk a fejleményeket!

Ezt is olvasd el:

A Sony 7 legnagyobb bűne, amit valaha elkövetett a PlayStationnel

×