Az Unreal Engine 5.4 techdemóját az NVIDIA GeForce RTX 4080-on tesztelték, ami 4K-ban térdre kényszerítette a videokártyát.

2024.05.06. – Aki figyelemmel kíséri az Unreal Engine 5 fejlődését, valószínűleg látta, hogy nemrég megjelent az 5.4-es verzió, amivel kipróbálható az Industrial Factory tech-demo. Egy egy elképesztően részletes gyárépület, ami bejárható a demóban, megmutatva, hogy valójában mire is képes ez a motor. A részletek, a fények, a színek mind elképesztők, és bár nagyon messze van, hogy ezt játékokban ilyen szinten lássuk viszont, jó tudni, hogy mire számíthatunk a jövőben. Bár az UE 5.4 és az Industrial Factory nem evilági látványvilággal rendelkezik, valójában hatalmas gépigénye van. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a tech-demo 4K-ban térdre kényszeríti az NVIDIA GeForce RTX 4080-ast.

Teszt

Nemrég az MXBenchmarkPC osztott meg egy új videót, amiben RTX 4080 mellett 1440p (2560 x 1440) és 4K felbontásban is látható az említett tech-demo. A 1440p esetében megvolt a 80-90 fos, de a 4k felbontást már nem bírta a GPU, nem érte el a 60 FPS-t. Maga a demó azonban tényleg elképesztően jól néz ki. A Scans Factory demóját valójában te is letöltheted és kipróbálhatod, ha van egy erős PC-d. Az MXBenchmarkPC amúgy egy Intel Core i7-10700F processzort használt az NVIDIA GeForce RTX 4080 mellett.

Annyi a rossz hír, hogy a tech-demo nem ingyenes, 132 dollárba kerül most akciósan, ami igen: kb. 50 ezer forint. Szóval szerintem beéred a videóval is, ami elképesztő részletességgel mutatja be a gyártelepet, fémszerkezetekkel, konténerekkel, fúrókkal, kerítésekkel, rakodókkal. A legtöbb elem fotogrammetriai technikával készült, és két világítási beállítás közül lehet választani. Hogy tetszik?

Ezt láttad már?

Idősgondozó volt, most több millió embert nevettet a budget jelmezeivel

×