Egy neves Capcom bennfentes szerint a Resident Evil 9 teljes szokatlan terepre visz minket, amit erősen inspirálhatott a híres Dead Island.

2024.05.07. – A Resident Evil Village 2021-es megjelenése óta sok rajongói kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy milyen helyszínre látogathatunk el a következő részben. A 2023-as Resident Evil 4 Remake hihetetlen sikere is bizonyítja, hogy még 28 év után is milyen nagy az érdeklődés a horrorjáték-franchise iránt. A Resident Evil 9-ről már erősen terjednek a pletykák, többek között arról, hogy milyen ütős lesz és hogy Chris Redfield lesz a főszereplő. Most azonban talán arra derült fény, hogy milyen helyszínre kalauzol el minket.

Szivárogtató

Egy általában hiteles szivárogtató nemrég elárulta, hogy a Resident Evil 9 egy Szingapúr ihlette szigeten játszódik majd a délkelet-ázsiai tengeren. AestheticGamer szerint a RE9 a sorozat történetében először nyílt világú lesz, vagyis sokkal több lehetőségünk lesz a felfedezésre, mint eddig bármikor. A bennfentes azt írta: a várva várt játék egy „fiktív vidéki városban játszódik majd egy délkelet-ázsiai szigeten”, amit Szingapúr inspirál majd. További részletekkel nem szolgált, szóval nem világos, hogy az egész sziget felfedezhető lesz-e. Persze emiatt sok rajongó máris a Dead Islandhez kezdte hasonlítani az ötletet, ahol szintén egy délkelet-ázsiai szigeten tör ki a zombijárvány, egy nyaralás közben. A túlélőknek ki kell jutnia a szigetről, miközben már mindent elleptek a zombihordák. Ha a RE9 valóban egy ilyen szigeten játszódik majd, ráadásul nyílt világú környezetben, akkor ez a megoldás ismerős lesz majd a Dead Island rajongóknak.

A Resident Evil 9 leleplezése már nincs messze

AestheticGamer többek között azt is elárulta, hogy a Capcom körülbelül hét éve dolgozik a RE9-en, a fejlesztők pedig 2025 januárjában szeretnék kiadni a játékot. Elvileg tehát hamarosan jön a hivatalos leleplezés is, valamelyik nyári online bemutatón. Bár ez még mindig csak pletyka és szivárgás, az igazság az, hogy AestheticGamer korábban elég pontosan jósolt meg szivárgásokat. Ha minden igaz, a játék főszereplője Chris Redfield lesz, és az egész a Village eseményei után játszódik. Arról is voltak találgatások, hogy Rose is főszerepbe kerül, de ezt egyelőre nem lehet tudni. Az azonban biztos, hogy a franchise átalakuláson megy keresztül, de hogy mennyire válik ez az előnyére, az majd kiderül.

Ezt láttad már?

A Sony 7 legnagyobb bűne, amit valaha elkövetett a PlayStationnel

×