A Counter-Strike 2 skinek árai igencsak elszálltak az elmúlt években, hónapokban. Vannak olyan országok, ahol a hatóság is komolyan veszi ezeket.

2024.05.07. – A Valve több mint 10 éve, 2013 nyarán aktiválta az Arms Deal nevet hallgató csomagot. Ez alapjaiban változtatta meg a CS:GO életét, hiszen innentől datálhatjuk a klasszikus értelemben vett skineket. Első körben saját gyártású skinekkel próbálkozott a Counter-Strike gárdája, aztán hamar rájöttek, hogy erre nincs kapacitásuk. Ilyenkor kapóra jön a közösség hatalmas ereje és a köré tervezett Workshop rendszerük. Nem csak pályákat publikálhatnak a kreatív rajongók, hanem különböző, fegyverekre szánt textúrákat is. A felhasználók pedig előszeretettel vásárolják is ezeket a skineket.

Erre több megoldás is létezik. A Steam piacos vételt, eladást nem érdemes magyarázni, hiszen ott ellenőrzött körülmények között mehet az üzletelés A felhasználók jelentős része azonban valós, kézzelfogható pénznemben szeretné véghezvinni a cserét. A Valve szürke zónaként kezeli a skinek eladásával és vételével foglalkozó oldalakat. Ameddig nem hoznak megkérdőjelezhető döntéseket az ilyen weboldalak tulajdonosai, addig a Valve sem zargatja őket. Aztán vannak személyek, akik dedikáltan a Counter-Strike skinek eladásával és vételével foglalkoznak. Ez is opció lehet, ám itt már jóval nagyobb esély van arra, hogy átverhetnek minket. Van azonban, ahol komolyan veszik az ilyen eseteket is.

Kínában nem érdemes Counter-Strike skineket lopni

A fenti, néhány perces videóban azt láthatjuk, ahogy a kínai rendőrség egy Counter-Strike kesztyű skin után nyomoz. Olyannyira komolyan vették a bejelentést, hogy még egy külsős „szakértőt” is magukkal hívtak, az egyik helyi, skinek eladásával kapcsolatos oldal vezetőjének képében. Néhány eurós skinek esetében természetesen nem biztos, hogy megéri bevonni a helyi erőket, ám jól tudjuk, hogy a Counter-Strike 2 skinek árai akár a millió dolláros kategóriát is elérhetik, de a pár ezer dolláros árcédula egyáltalán nem ritka. Manapság egyre nagyobb teret képviselnek a virtuális tárgyak és fizetőeszközök, melyekre a hatóságoknak is reagálni kell valahogy. Úgy tűnik, hogy Kínában ezt már meg is tették, a kommentek alapján akár még börtön is lehet az ügy vége.

Ezt olvastad már?

A Sony 7 legnagyobb bűne, amit valaha elkövetett a PlayStationnel

×