Sokan nagyon nem örülnek annak, hogy hamarosan a PC-s Steam játékosoknak is szüksége lesz PlayStation Network fiókra a Helldivers 2-höz.

2024.05.03. – Már gyakorlatilag ki is robbant egyfajta botrány amiatt, hogy néhány órával ezelőtt a Sony és az Arrowhead bejelentette: a Helldivers 2-höz hamarosan kötelező lesz a PlayStation Network fiók, ha továbbra is játszani akarunk. Ez vonatkozik az új és meglévő játékosokra is, és igen azokra is, akik PC-n, Steamen játszanak. Mondani sem kell, máris megjelentek a dühös kömmentek, a negatív értékelések pedig elkezdtek pörögni a Steamen.

Helldivers és PSN

Bár a Sony nagyon jól döntött akkor, amikor a Helldivers 2-t megjelenésekor nem csak PlayStation 5-ön, de PC-n is rögtön elérhetővé tették. Friss hírek szerint az Egyesült Államokban PC-n és konzolon eddig az egyik legjobban fogyó játék volt 2024-ben. A Sony azonban most talán olyan döntést hozott, amivel szépen tönkre is teszi az egészet. A PC-s játékosoknak hamarosan PlayStation Network (PSN) fiókkal kell majd rendelkezniük, ha egyáltalán játszani akarnak.

A Sony elmondta, hogy ezt ezt a kötelező elemet csak technikai problémák miatt nem vezették be eddig a megjelenés óta. Most azonban ez elhárult, szóval szépen mindenkinek irány a PSN és lehet fiókot regisztrálni a Sony-nál. Május 6-tól minden új Steam játékosnak kötelező lesz a PSN fiók megléte, akiknek viszont már megvan és régóta játszik, még május 30-ig van ideje fiókot regisztrálni. Utána, június 4-ig kötelező lesz összekötni a Steam és a PSN fiókot. A Sony szerint a fiókok összekapcsolása fontos része a közösség védelmének a toxikus viselkedés és a visszaélések miatt. Lehetővé teszi a játékosok kitiltását, illetve kitiltott játékosok számára a fellebbezést.

Sokan nem örülnek

Természetesen a hír sok Steam játékosnak nem jött be, így záporoznak a negatív kommentek a Helldivers 2 Steam oldalán. Csak május 3-án 2472 negatív értékelést érkezett.

„Jó volt és szórakoztató. A konzolos és a PC-s játékosok harmóniában játszottak együtt. Aztán minden megváltozott, amikor a Sony-nemzetség megtámadott minket” – olvasható az egyik kommentben, amivel sokan egyetértenek.

Egyesek most vissza akarják kérni a pénzüket, mások rávilágítanak, hogy már régóta lehet tudni, hogy előbb utóbb ez lesz.

„Amikor megvetted a játékot, már akkor közölte veled, hogy [egy] PSN-fiók szükséges, ebbe beleegyeztél” – írta valaki a Redditen! Bár ezeket a feliratokat ki olvassa el, nem?! A Sony nyilván számított erre, és azt is elmondta: megérti, hogy a fiókok összekötése kellemetlenséggel járhat. A Sony talán számított arra, hogy a reakciók erre a hírre nem lesznek annyira pozitívak, és a posztján belül azt mondta, megérti, hogy ez a linkelési követelmény „kellemetlenségnek” tűnhet a játékosok számára.

„Ez a lépés segít nekünk abban, hogy továbbra is olyan közösséget építsünk, amire mindannyian büszkén vagytok a részesei” – írták. Te mit szólsz hozzá?

Ezt láttad?

Nem kevesebb, mint 133 film került fel hirtelenjében a SkyShowtime-ra

×