A Ubisoft aréna lövöldéje, az xDefiant már egy jó ideje megmozgatja a műfaj szerelmeseinek fantáziáját, de sajnos többször is csúszott a megjelenése.

2024.05.03. – Amikor kompetitív, vagy csak úgy összességében „lövöldözős” játékról van szó, nagy valószínűséggel a játékosok túlnyomó többsége a Call of Duty szériára asszociál. Természetesen előfordulhat, hogy pár régi motoros a Medal of Honort említené elsőnek, vagy esport rajongók a Rainbow Sixet, azonban szerintem ettől függetlenül érthető az analógia. Jelenleg ugyanis egyértelműen a CoD a legkomolyabb résztvevője az FPS piacnak, ezt feltehetően a nagy sikerű Battle Royale módjának is köszönheti. Lényeg a lényeg, ha valaki új lövöldét szeretne piacra dobni, figyelembe kell venni a Call of Duty egyeduralmát. Minimum meg kell rengetni az Activision játékát ahhoz, hogy az új beszálló releváns tudjon lenni. Ezt szeretné a Ubisoft megtenni az xDefiant-tal, ami már egy jó ideje csúszik, az érdeklődők legnagyobb szomorúságára.

Végre kaptunk dátumot!

xdefiant

Forrás: Ubisoft

Viszont szomorúság ide, vagy oda, a Ubisoft végre megtörte a csendet a megjelenéssel kapcsolatban, s tette ezt a lehető legjobb módon. Nem azt jelentették be, amitől nagyon sokan féltek, hogy még akár egy fél is kellhet a projekthez, hanem megérkezett a játék hivatalos megjelenési dátuma.

Az xDefiant május 21-én fog megjelenni, öt játékmóddal, 14 pályával, 24 fegyverrel és 44 kiegészítővel!

A kiegészítő természetesen fegyverkiegészítőt jelent, a játékon belül ezeket az „attachments” menüpontban találhatjuk meg. Ez is azt jelzi, hogy a már egyébként sem szerény 24 fegyveres arzenál, még tovább lesz fejleszthető, mindenki személyre szabhatja magának a játékmenetet.

 

Már amikor bejelentették a játékot, sem volt kérdés, hogy a Ubisoft San Francisco fel tervezi-e venni a versenyt a Call of Dutyval. A hónap végén megjelenő multiplayer lövölde egyértelműen ugyan azt a piacot lövi be, mint ahol már jó ideje egyeduralkodó az Activision arany tojást tojó tyúkja. Viszont utóbbi mostanában már nem nyűgözte le annyira a rajongókat, mint korábban, így könnyen lehet, hogy kiválóan időzít a Ubisoft az xDefiant-tel.

Tartalom terén sem kell majd szűkölködni, a Ubisoft bejelentette, hogy három havonta szeretnének új szezont bevezetni a játékba, s minden egyes szezonnal egy új factiont (frakciót) szeretnének bevezetni. Az első ilyen frakció a Dedsec lesz.

Ezt olvastad már?

56.000 ft helyett 899 ft-ért adnak 9 játékot – köztük Tomb Raidert és Falloutot

×