Az internet egy furcsa hely. Egy gőzerővel terjedő összeesküvés-elmélet szerint a NASA egy második Napot is rejteget előlünk, nem csak az ufókat.

2024.05.03. – Amikor összeesküvés-elméletekről van szó, akkor az emberek képesek kiemelkedően kreatívak lenni. Egyik személyes kedvencem, hogy a világunk legfőbb vezetői igazából nem is normális emberek, hanem úgynevezett „gyíkemberek”, akik köztünk rejtőzködve irányítják a világot. Hogy miért? Fogalmam sincs, ahogy igazából azt sem lehet ésszerűen megmagyarázni, hogy ha ilyen hatalmas „lények” ezek a gyíkemberek, akkor mégis miért kell rejtőzniük… Aztán ott vannak az Illuminátusok, a NASA által rejtegetett ufók, akik az egyiptomi piramisokat építették, s még sorolhatnám. Amióta az internet létezik, ezek az őrült elméletek csőstül zúdulnak a naiv emberek nyakába, így pedig egy-kettő kap annyi figyelmet, hogy igazi hívőket szerez magának egy ilyen történet. A lapos Föld hívők mellé most megérkezett egy újabb csoport, a „második Naposok”.

De…miért?

Facebookon és más közösségi felületeken elkezdett villámgyorsan terjedni egy új elmélet, miszerint létezik a Naprendszerünkben egy második Nap, „amiről csak azért nem tudunk, mert a tudósok rejtegetik előlünk”. Az elmélet terjesztői és hívei úgy gondolják, hogy igazából a rendszerünk egy bináris rendszer, s a második Nap eltitkolásáért igazából a NASA a felelős. Ám ahogy szokták mondani, a hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát, a NASA pedig „szerencsére” nemrégiben hibázott, így az összeesküvés-elmélet hívei szerint most fény derülhetett az igazságra.

nasa

Az elmélet megosztói a Nap körül megjelenő vékony gyűrűben látják erre a bizonyítékot. Ahogy az IFLScience is írja, amire itt gondolnak, az a halo nevű jelenség, ami például a Holdnál is megfigyelhető. A gyűrű akkor jön létre, amikor a pehelyfelhőkben lévő jégkristályokon megtörik a fény, ez pedig vékony, fehér – néha más színű – gyűrűt alakít ki. – írja a HVG.

Rendben, valljuk be, hogy ez az elmélet már önmagában is megdöbbentő, hogy létezni tud, ám az az igazság, hogy nem ez az első eset, hogy szóba került a dupla Nap lehetősége. 2016-ban Paul Cox csillagász tett meghökkentő kijelentést, miközben élőben közvetítette, ahogy a Merkúr elhalad a Nap előtt. A teleszkóp optikai hibájáról ugyanis kijelentette, hogy valójában egy második Napot látunk, amit a NASA és egyéb szervezetek próbálnak meg eltitkolni az emberek elöl. Ez a kijelentés szította a jelenleg futótűzként terjedő összeesküvés-elméletet, ám arról mind a mai napig nem beszélt senki, hogy a titkolózó szervezetek mégis miért rejtegetnék a második Napot az emberek elöl…

Ezt olvastad már?

56.000 ft helyett 899 ft-ért adnak 9 játékot – köztük Tomb Raidert és Falloutot

×