A Netflix nagy sikerű sorozatának, a Stranger Things-nek hamarosan megérkezik az utolsó évada. AZ epizódok címeire már fény is derült.

2024.05.02. – A Stranger Things egy népszerű Netflix sorozat, ami a 80-as években játszódik egy kisvárosban, Hawkins-ban. A történet középpontjában egy csoport fiatal áll, akik barátságukat és bátorságukat próbára téve egy rejtélyes lány segítségével próbálnak utánajárni a városban történő furcsa és veszélyes eseményeknek. Az izgalmas cselekmény, a nosztalgikus hangulat és a karakterek mélysége miatt a Stranger Things számos díjat és elismerést kapott világszerte.

A történet elérte a csúcspontját az előző évaddal, a rajongók pedig tűkön ülve várják, hogy mi lesz Tizi és barátainak kalandjának záróakkordja. A nagyszabású sorozatzáró évadra 2022 óta fáj a fogunk, ekkor jelent meg ugyanis a negyedik felvonás. Idővel a gyermekszínészekből felnőtt színészekké cseperedtek a főszereplők, a forgatási munkálatok ezért is csúsztak, hiszen már a stábnak arra is figyelemmel kellett lennie, hogy más projektekben is részt vesz például Milly Bobby-Brown, vagy éppen Finn Wolfhard, vagy Sadie Sink.

stranger things

Ám végre hivatalosan is tudjuk, hogy forog a kamera, az utolsó szezon pedig 2025-ben várható. Ez persze még jó egy év, hiszen sajnos kevés esély van arra, hogy már az első negyedévben megkapjuk a Netflixtől a részeket. Arról nem is beszélve, hogy mostanában divat két részletben leadni az évadokat egy-két hónap csúszással, így még talán akkor sem örülhetünk majd felhőtlenül, ha bejelentik a premier dátumot. Mindenki gigantikus zárásra számít, így a post-production csapat vállára is hatalmas súly nehezedik.

Kiszivárgott pár epizódcím

A rajongók annyira várják már a zárást, hogy a napokban kiszivárgott epizódcímekből már el is kezdték fejtegetni a szinopszist. Az első epizód címe „The Crawl” lesz, amit már a Netflix is megerősített. Ez feltehetően az Upside Downból kiszabadult furcsa fertőzés eredetéről és elterjedéséről fog szólni. A kiszivárgott listán olyan címek bukkantak fel még, mint a „Sorcerer”, a „Shock Jock”, valamint a „The Turnbow Trap”. Ezek elég tipikus Stranger Things címek, amik egyszerre utalnak a Dungeons and Dragons kultúrára, illetve az Upside Down lényeire, eseményeire. De talán a legizgalmasabb ezek közül az „Escape from Camazotz”, ami egyben utalás Madeleine L’Engle „A Wrinkle in Time” című könyvére, valamint a maja mitológiára, amiben Camazotz egy alvilági, denevérszerű lény. Ha tippelnem kell, utóbbi lesz a befutó és ez azt sejteti, hogy vagy Vecna „lép új szintre”, vagy nem láttunk még az összes Stranger Things szörnyet eddig.

Ugyan még nem hivatalos a 2025-ös megjelenés, így még talán arra is van körülbelül 1% esély, hogy még idén év végén visszatérhetünk Hawkinsba, ám nagy valószínűséggel csak jövőre derül ki, hogy a kiszivárgott címek pontosan mit is takarnak.

Ezt olvastad már?

Majd 1 évvel a megjelenés után végre alapvető funkciókkal bővül a Starfield

×