Tudnod se kell róla a kitiltáshoz, hogy csalóval keveredtél közös lobbiba, szóval kissé meredek a Fortnite új szabálya a kitiltásokra.

Gábor János

2024.04.17. – Akkor is kitilthatnak a Fortnite-ból, ha csak egy lobbiban játszol egy csalóval. Ehhez nem kell tudnod róla, hogy az illető cheatet indított el, szóval kissé bizarr, hogy miért vonnak téged is felelősségre, veled együtt. A jelenségre a redditező Ill_Fly2120 hívta fel a figyelmet – jogosan értetlenkedve tette fel a kérdést a játék egyik csoportjában, hogy most tényleg figyelmeztetést kapott, amiért csalóval sorsolta össze a rendszer?

Fortnite gave me a warning for playing with a cheater?
byu/Ill_Fly2120 inFortNiteBR

A csalók elleni küzdelem a fejlődő módszerek miatt egyre szigorúbb és jobb, amire nyilván szükség van, de a Fortnite biztosan nem vetette el a sulykot egy kicsit azzal, hogy megfenyegeti a csalókkal társuló játékosokat – még akkor is, ha ők maguk soha nem csaltak? Az intézkedés egy szerda reggeli meetingen talán jól mutatott az asztalon, viszont azok számára, akik véletlenszerű játékosokkal lobbiznak, kissé ridegebb valóság az, hogy kitilthatóvá válnak a csoportba keveredett csaló miatt.

Miért küldhet figyelmeztetést / tilthat ki a Fortnite?

A Redditre felkerült kép alapján úgy tűnik, csak akkor kapsz figyelmeztetést – majd később, feltehetőleg, akár kitiltást is -, ha „folytatólagosan” egy csapatban tolod a Fortnite-ot egy csalóval. Innen megközelítve már korrektebb a dolog, mint amilyennek első látásra tűnik, hiszen nem arról van szó, hogy egy véletlen összesorsolás miatt téged is kivágnak a játékból, hanem arról, hogy

tudatni akarják veled: egy, vagy több közelmúltban szerzett Fortnite-barátod rendszeresen indít cheatet.

Az Ill_Fly2120 bejegyzésére reagálók méltatlannak tartják azt, hogy a rendszer büntetést helyez kilátásba úgy, hogy láthatóan képes azonosítani a csalót, de annak kilétét nem árulja el. Így mégis hogyan lehetne elkerülni, hogy társulj velük? Az eset kapcsán a PC Invasion – némi joggal – felveti: ha a Fortnite képes azonosítani a csalókat, miért nem tiltja ki őket egyszerűen, ahelyett, hogy megfenyegeti azokat, akik, akár tudtukon kívül együtt játszanak vele?

Az üzemeltetőknek valahogy tényleg javítaniuk kell ezen a folyamaton, mivel ártatlan és gyanútlan játékosok kitiltásához is vezethet. Addig is, amíg erre születik megoldás, érdemes csak megbízható emberekkel, korrektnek megismert játékosokkal lobbizni. Ha mégis szeretsz random teamekhez csapódni, láthatóan kockázatot vállalsz. Nincs mese, ha el akarod kerülni a figyelmeztetést meg a potenciális bannolást, érdemes egyenesen rákérdezni, hogy aktiváltak-e a cheatet. A legjobb hangosan visszacsatolást kérni, mert a másik fél hangján érezhető lehet, ha kamuzik. Sosem árt az óvatosság!

És ezt láttad már?

Melyiket szeretted? – A Disney Channel 10 leghosszabb sorozata

×