Masashi Kishimoto, aki 1999-ben kezdte el a Naruto manga-sorozatot, ritkán mutatkozik a nyilvánosság előtt. Hamarosan Európába látogat.

2024.04.15. – Bár nálunk Magyarországon létezik egy korosztály, ami a Dragon Ballon nevelkedett, közben a Naruto is felnevelt egy egész generációt. A sárgahajú nindzsa története a világon mindenhol ismert és népszerű, és az élőszereplős adaptáció kapcsán már kifejtettem, hogy miért gondolom az animét és a történetet lenyűgözőnek. Azonban mégis, az ilyen történetek alkotói rendszerint a háttérben tevékenykednek, ritkán nyilvánulnak meg a közösségi oldalakon, és még ritkábban mutatkoznak a nyilvánosság előtt. Bár a Naruto alkotója, Masashi Kishimoto sem szokott a rivaldafényben sütkérezni, nevét világszerte ismerik. Mint megtudtuk,

a művész idén bizony Európába látogat.

Mikor és hol?

A Kana, a népszerű franciaországi mangakiadó Twitter oldalán azt írta: idén augusztusban Masashi Kishimotót, valamint a Boruto manga-sorozat illusztrátorát, Mikio Ikemotót Franciaországba is elhozzák. Ha tehát valaha is szerettél volna személyesen találkozni a Naruto és Boruto alkotóival, akkor ezt az eseményt neked találták ki.

 

A Kana szerint Kishimoto és Ikemoto idén augusztusban látogat először Franciaországba, a duó augusztus 24-25. között lesz az országban. Valószínűleg a kiadó egy nyilvános találkozót vagy beszélgetést is rendez majd a látogatás köré, bár erről egyelőre semmit nem lehet tudni. Egyébként ez valóban egy ritka alkalom, igazán népszerű manga-alkotók nagyon ritkán utaznak Európába, legalábbis hivatalos együttműködés keretében. Kishimoto egyébként mindössze 49 éves, és már most a manga és anime világának egyik legkiemelkedőbb alakja. 1999-ben keltette életre a Naruto mangát, majd az anime tette igazán világhírűvé.

Kishimoto mostanában is nagyon elfoglalt, mivel ő felügyeli a Boruto: Naruto Next Generations történetét. A mangát többnyire a V-Jump adja ki Ukyo Kodachi és Mikio Ikemoto közreműködésével. Ha szeretnél, augusztusban találkozhatsz velük, ha kiruccansz Franciaországba.

Ezt láttad már?

4 remek videojáték, amit már sehol sem tudsz megvenni | 2.

 

×