A Lionsgate áll majd minden idők egyik legnagyobb mangájának élőszereplős adaptációja mögött. Nagyon nagy fába vágták a fejszéjüket.

2024.02.24. – Kétségtelen, hogy a Naruto minden idők egyik legnépszerűbb és legösszetettebb mangája és animéje, ami a világon élők millióit szórakoztatja. Nem sokkal azután, hogy a Netflix többek között a One Piece és a YuYu Hakusho alapján is élőszereplős sorozatot készített, a Naruto sem marad ki. A Hollywood Reporter szerint az élőszereplős mozi Amerikában készül, írója és rendezője pedig nem lesz más, mint Destin Daniel Cretton, aki a Marvel Studios Shang-Chi és a tíz gyűrű legendájának társírója és rendezője volt.

Naruto

A Masashi Kishimoto által jegyzett Naruto azonban nem csak, hogy sokak kedvence, de szerintem a világ egyik legsokoldalúbb története. Középpontjában egy sanyarú sorsú nindzsa áll, akinek testébe egy „szörnyeteget” zártak, aki születésekor elpusztította szülőfaluja nagy részét, többek között megölte a szüleit. Mivel sokan emiatt szintén „szörnyként” kezelik és megvetik, elhatározza, hogy ő lesz a falu vezetője, a Hokage. Bár egyesek azt gondolják, hogy Naruto testében egy „sárkány lakozik„, valójában a 9 farkú rókadémonról van szó, ami nem mellesleg az ázsiai mitológia egyik legendás alakja. A történet 1999 és 2014 között a japán Weekly Shonen Jump mangakötetben jelent meg, később 220 részes Naruto anime készült, a történet folytatása és befejezése pedig a Naruto Shippuden címet kapta, ami további 500 részt élt meg. Sőt: Naruto fiának történetével jelenleg is fut a Boruto sorozat.

A Naruto tehát lényegében 25 éve gyűjti a rajongókat világszerte. A HR szerint Cretton megkapta Kishimoto áldását a mozira, egy tokiói látogatás után.

„Úgy gondoltam, hogy ő lenne a tökéletes rendező a Naruto mozi számára” – mondta Kishimoto egy nyilatkozatban. „Miután láttam a többi filmjét, megértettem, hogy az erőssége az emberekről szóló drámák megalkotása, és meggyőződtem arról, hogy nincs más rendező a Narutóhoz. Amikor ténylegesen találkoztam Destinnel, szintén nyitott rendezőnek találtam, aki hajlandó volt elfogadni az észrevételeimet, és határozottan úgy éreztem, hogy együtt tudunk majd működni a film elkészítésében” – tette hozzá.

A Narutóról

Az adaptáció egyébként már 2015 vége óta tervben van a Lionsgate-nél, de Cretton beszállása jelentős előrelépést jelent. Nagyon reméljük, hogy a mozi méltó lesz a mangához, bár őszintén szólva azt gondolom, hogy ez a történet nem olyasmi, ami működik a filmvásznon.

Ha valaki nem ismerné, a Naruto egy hihetetlen összetett és mély történet, ami egyszerre vicces, szórakoztató, miközben elképesztően drámai és szomorú. A főszereplők mellett minden egyes mellékszereplő, minden megismert karakter hihetetlenül kidolgozott háttértörténetet kapott, így mindenki motivációja tökéletesen indokolt, akármelyik oldalon is áll. Naruto története nem csupán egy felnőtté válás és hős története, hanem egy hihetetlenül jól kidolgozott univerzum. A végén az minden egyes korábbi történet értelmet nyer, ami még inkább drámaivá teszi egészet. Kishimoto néhol olyan karaktereket és sorsokat alkotott, hogy J. K. Rowling Perselus Piton drámájával elbújhat a sarokban. Egy-egy Naruto jelenet azt gondolom filmtörténelmi jelentőségű, és még meglepőbb számomra, hogy a Borutóval Kishimoto tovább tudta bővíteni az univerzumot. Így aztán nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen hosszú és mély történetet filmvászonra lehet vinni. Mindenesetre Cretton ezek szerint kapott erre egy esélyt, meglátjuk, él-e vele.

További érdekesség, hogy a pont a napokban készült el a Naruto Shippuden első részének rajongói magyar szinkronja. Ne felejtsetek el belenézni!

Ezt láttad már?

Ez a 8 kőkemény filmes karakter simán elpicsázná a Predatort

×