A Treyarch csapata elkezdi tesztelni, hogy mely fegyverek kerülhetnek be a Call of Duty Modern Warfare 3 Ranked játékmódjába. Mi lesz ebből?

2024.04.16. – Igen érdekes tesztet indít a Modern Warfare 3 Ranked módjában a Treyarch Studios és a Sledgehammer Games csapata. Ennek köszönhetően, olyan eddig kitiltott fegyverek kerülhetnek be a játékmódba, aminek talán csak az igazán profik fognak örülni. A fejlesztők hamarosan egyfajta teszt gyanánt tesznek elérhetővé bizonyos fegyvereket Rankeden, aztán ez alapján majd eldől: maradhat-e végleg. A kísérlet célja, hogy kiderüljön, van-e helye ezeknek a fegyvereknek a kompetitív módban.

Kell a teszt

Bár a teszteléssel sokan már most nem értenek egyet, a fejlesztők szerint erre nagy szükség van. A játék fenntartása rengeteg tesztelést és erőforrást igényel, mivel a játékosok folyamatosan versenyeznek a legjobb helyekért a ranglétrán. Hogy lépést tartsanak a játék határait feszegető játékosok tempójával, és új meta jöhessen létre, a fejlesztők most tesztelnek, hogy kihasználják a hatalmas játékközösség előnyeit. Ezzel adatokat gyűjtenek arról, hogy egy adott játékelem vagy stratégia milyen hatással van a versenyszcénára.

A Modern Warfare 3 nyilvános tesztet a Treyarch „fegyverértékelésnek” nevezi, amit a sikeres „Map Evaluation” teszt előzött meg, amikor több korábban nem elérhető pálya is visszakerült a Rankedbe. A Weapon Evaluation a Treyarch hivatalos bejelentése szerint több olyan fegyvert ad a játékmódhoz, amik jelenleg nem elérhetők. A lényeg, hogy a teszt komoly következményekkel járhat a kompetitív szcénára nézve.

Milyen fegyverek jönnek?

A Call of Duty: Modern Warfare 3 Ranked Play loadout-választékához a Weapon Evaluation részeként ideiglenesen csatlakozó fegyverek:

Assault Rifle

  • BP50 rohamlöveg
  • Holger 556-os támadó puska
  • MTZ-556 támadó puska

Submachine Gun

  • HRM-9 SMG
  • RAM-9 SMG

A választékban olyan fegyverek is szerepelnek, amik bizony nagy szerepet kapnak a Warzone metában is. Ilyen például a HRM-9 és a RAM-9. Szóval április 16-tól ezeket is lehet választani Rankeden, aztán visszajelzést lehet küldeni arról, hogy mennyire vált be. A fejlesztők a színfalak mögött kivizsgálják az adatokat, és döntést hoznak arról, hogy a a fegyverek bekerülnek-e a Call of Duty League-be.

Egyesek szerint tök jó, hogy olyan fegyverek is elérhetők lehetnek rankeden, mint az MTZ-556, mások szerint viszont  ez csak a profi ligákat érinti. A profik pedig teljesen más szinten játszanak, ami ronthatja az élményt azok számára, akik most próbálnak Rankedezni.

Ezt láttad már?

Kell külön hűtés a PS5-nek és az Xbox-nak a túlmelegedés ellen?

×