Különös dolgok történnek, ha tárcsázod a Fallout 1. évadában látható Vault-Teces telefonszámot, vagy, ha egy üzenetet küldesz rá.


Bódi Dániel

2024.04.16. – Ha még nem tartasz ott a sorozatban, akkor sem akkora spoiler a 6. epizódban felbukkanó rejtélyes telefonszám, amivel a Fallout világában a Vault-Tec ügyfélszolgálatosaihoz lehetett felcsöngetni, ha valaki esetleg a reklámjuknak (inkább adópénzből fizetett propagandának) engedve felíratta volna magát valamelyik atombiztos óvóhely lakóállományába.

213-25-VAULT

– áll a Walton Howard fémjelezte hirdetésben, amit ebben a formában kár is volna tárcsázni, szerencsére azonban a sorozatot pillanatok alatt ledaráló Fallout-ultrák hamar megfejtették, hogy a 213-258-2858-as hívószámot kell majd bepötyögni a mobilon. Magyarországon persze ebben a formában használhatatlan, a Kárpát-medencében több sikerrel érünk el a Vault-Techez, ha a +1-213-258-2858-cal próbálkozunk. Működni fog.

Hagyok egy kis időt azoknak, akik már indítják a hívást, bár érdemes lesz némi felárral matekozni, mivel a szolgáltatók nemzetközi hívások esetében díjzónánként eltérő díjakat számláznak. Ez általában pár száz forintnál nem szokott több lenni, akinek viszont nem ér ennyit 18 vicces (vagy hátborzongató – ez egyénenként változhat) másodperc, az inkább nézze meg az alábbi videót:

Hogy pontosan mit jelent ez az easter egg, azt még nem fejtette meg senki. Sokan nem jelentenek neki egy vicces gegnél többet, míg mások szerint ezzel vezetik fel a második évad eseményeit. A szám azonban egy másik érdekes titkot is rejt, amit csak azok fedezhetnek fel, akik telefonhívás helyett SMS-t küldenek rá. Arra ugyanis érkezik egy automatikus válasz, mégpedig:

„Köszönjük, hogy üzenetet küldött a Vault-Tecnek. A következő szabad időpont 33 hét múlva lesz, kérjük, tartsa magát készenlétben!”

Ez a sorozat első évadának premierjétől számolva 2024. november 29-re, egy pénteki napra esik. Hogy akkor mi fog történni, ki tudhatja, de érdemes lehet bevésni a naptárba.

Kép: Twitter/Fanatical Guy

Ezt is olvasd el:

MINDEN, amit tudnod kell a Falloutról, mielőtt és miután elindítod a sorozatot

×