Mobilfox Roland jól kitalálta: egymást taposták-lökdösték a fiatalok a szélben szálló ezresekért.


Bódi Dániel

2024.04.14. – Lehet, hogy a Mobilfox közösségi médiás tevékenysége nem különösen egyedi, vagy bármilyen szinten újító, hisz hasonlókat – pláne a FELVAGYIRATKOZVA?! pénzosztós, kütyüosztós, „megveszek neked mindent” koncepciót tőlünk nyugatabbra találták fel és járatták a csúcsra. Innen persze lehetne még hova tovább a Mobilfox legismertebb arcának, a szuperextrovertált túlmozgásos Szépréthy Rolandnak, aki már csak egyetlen lépésre van attól, hogy a Kárpát-medence budget Mr. Beastjévé váljon.

Középen lent, telefonnal a kezében Szépréthy Roland, előtte a tömeg | Kép: 444.hu / Kristóf Balázs

Most például azt találták ki, hogy Rolandot a Mobilfox valamiért kirúgta. Erre ő eltérítette a vállalat TikTok-profilját, ami korábban az ő fő munkahelyéül szolgált, majd az alapító-tulajdonos Diller Kevintől vagy 25% tulajdonrészt, vagy 100 millió forintot követelt arra alapozva, hogy nélküle nem virágozhatott volna fel ennyire a mobiltokgyártó. Roland azt ígérte a Mobilfox-követőknek, hogy ha sikerül megállapodni, akkor 2 millió forintot fog szétszórni a cég Dalszínház utcai telephelyének tetejéről.

Kép: 444.hu / Kristóf Balázs

A magyar néplelkületet és az emberek – pláne a fiatalok – nem túl rózsás anyagi helyzetét meglovagló (kihasználó) médiahekk bevált: több száz fiatal vonult előbb a Deák téri templomhoz, majd a Mobilfoxhoz abban a reményben, hogy egymás lekönyöklésével, taposásával, letiprásával összegyűjthetnek némi zsebpénzt. Aztán jött is Szépréthy Roland, majd mint a galamboknak a kenyérmorzsát, úgy kezdte az emberek közé szórni az ezreseket.

Az egész Gabriel Veyre korai filmkészítő és fotográfus 1899-1900 körül készült groteszk felvételére emlékeztet, amin két gazdag fehér (gyarmatosító) nő apró, és kis számban szinte értéktelen pénzérméket dobál szegény és éhező vietnámi gyerekek közé. Most a magyar tudat lett gyarmatosítva egy döbbenetesen hasonló mozdulattal a Mobilfox épületének tetejéről, amely előtt fiatalok egymást nyomták el-le mindössze néhány darab ezresért.

Csak a szerencsén, semmiképp sem az átgondolt óvintézkedéseken múlott, hogy nem történt nagyobb tragédia: a 444 szerint volt egy lány, aki rosszul lett – érte a biztonsági őrük verekedték át magukat a tömegen, de az épület közelében felállított építkezési területre és állványra is felmásztak páran, ahonnan bár állítólag leesett valaki, a rendőrök nem találtak senkit.

 

Ezt is olvasd el:

Az 5 leggyomorforgatóbb dolog, amit a YouTube-on láthatsz

×