Nagyot robbanthat a Palworld, ha a Fortnite babérjaira törve megalkotja a maga battle royale arénáját, amiben egymást apríthatják a játékosok.

Gábor János

2024.04.11. – Nagyot változik hamarosan az idei év egyik legnagyobb meglepetéssikere, a Palworld. A játékhoz a fejlesztő Pocketpair egy új PvP módot tervez kiadni, Pal Arena címmel – hangzott el a Triple-i Initiative szerdai bemutatóján. „A Pal Arena 2024-ben találja meg az utat Palworldre. Harcolj más játékosok ellen, mérd össze magad másokkal és a haverjaiddal! Képezd ki a legerősebb Palokat, és győzd le az összes riválisodat!” – osztotta meg a stúdió.

A januárban a Steam Early Accessen és az Xbox Game Preview-n megjelent Palworld a Pocketpair szerint 25 millió játékost vonzott az első hónapban.

Nem csak a PvP lesz új a Palworld univerzumban

Egy nemrég adott interjúban a Pocketpair játék- és vezérigazgatója, Takuro Mizobe azt mondta, a cég tárgyalásokat folytat a Palworld további platformokra való megjelenéséről – emlékeztet a VGC. A vezető szerint a Pocketpair nyitott a partnerségre vagy felvásárlásra vonatkozó ajánlatok megfontolására, de a vállalat egyelőre nem folytatott ilyen tárgyalásokat, például a Microsofttal.

A Palworld elkészítése állítólag kevesebb mint 1 milliárd jenbe (2,4 milliárd forintba) került, de eddig több tízmilliárd jen profitot termelt. Nem kicsit óriási üzlet, így nem meglepő, hogy szintet akarnak lépni – erre a PvP mód, ha jól sikerül, alkalmas húzásnak is tűnik.

Ezt olvastad már?

8 szanaszét cenzúrázott, mégis isteni videojáték az elmúlt 20 évből

×