Az Intel 2022-ben lépett színre, hogy megszorongassa az AMD és Nvidia egyeduralmát. Úgy tűnik, hogy idén érhet be igazán a fejlesztés gyümölcse.

2024.04.09. – A Intel már a 2020-as évek elején bejelentette, hogy becsatlakozna az AMD és Nvidia mellé harmadik erőként. Sokan kinevették akkor a gyártót, ám 2022 második felében valóban megérkeztek a boltok polcaira az Arc Alchemist kódnevet viselő kártyák. A legerősebb, dedikált Intel videokártyák ereje a konkurencia alsó-középkategóriáját hozta csak, ám a cég tudatosan döntött így. Első körben a szoftveres, driveres támogatást szerették volna kikupálni. Sajnos erre szükség is volt, hiszen az kezdeti időszakban a játéktámogatás és a fogyasztás sem volt túl kellemes.

Több évnyi, sőt évtizednyi különbséget nehéz behozni, ám az Intel meglehetősen jó úton jár. Az elmúlt 2 évben szinte havonta jöttek ki új illesztőprogrammal, melyek minden esetben javítottak a játékokban leolvasható FPS számokon. Ezzel egy időben a DLSS/FSR alternatíva XeSS megoldásuk is folyamatosan fejlődik. Az 1.3-as verzió nem csak több képkockát ígér, de az első tesztek alapján képminőségben is a legjobbak között van. Éppen ezért a közösség már ki van éhezve az Intel videokártyák 2. generációjára. Friss információk alapján erre nem is kell olyan sokat várni.

Már az októberi időszakban megérkezhetnek az új Intel videokártyák

A Computerbase weboldala hosszú évek óta szállítja a jobbnál jobb VGA teszteket. Úgy tűnik, hogy kifejezetten pontos információik lehetnek arról, hogy mi várható idén a videokártyák piacán. A legfrissebb bejegyzésükben megemlítik, hogy az Intel Black Friday előtti megjelenési dátummal kalkulál a Battlemage kártyákkal. Ez azt jelenti, hogy valamikor október végén, november elején érkezhetnek a második generációs ARC kártyák a boltok polcaira. Az Intel korábban már elárulta, hogy jobb AI képességek és nem utolsó sorban jóval kellemesebb nyers erő jellemzi majd az új egységeket. A legnagyobb kérdés ezúttal is az árcédula lehet majd.

Forrás: Videocardz

Ezt láttad már?

MENNYI? Ekkora vagyont ér a 10 légértékesebb képregény a világon

×