A CS2 körül 2024 áprilisában sem csitulnak az indulatok. Ezúttal is egy külsős szolgáltató lépett fel a játék hibáit kihasználó játékosok ellen.

2024.04.09. – A Counter-Strike 2 eseményei rendesen felpörögtek a Major után néhány nappal. A Valve gyakorlatilag teljesen megölte a P2P cserére épülő, külsős oldalakat. Nem elég, hogy a korábbi 7 nap helyett 10 nap türelmi időre ítélik a tárgyakat, de még API kulcs segítségével sem tudják ellenőrizni azok hollétét a külsős oldalak. Néhány oldal kiadott már saját böngésző kiegészítőt, ám ekkor a játékosnak érzékeny adatokat kell kiadnia a kezéből. Ezt pedig érthető módon nem sokan szeretnék. Nem ez volt azonban az egyetlen probléma az elmúlt időszakban.


A Counter-Strike 2 játékosok felfedezték, hogy egy kis ügyeskedés segítségével az „sv_cheats 1” parancs dedikált szervereken is használható volt. A Valve szerverei mellett bármelyik külsős szolgáltatónál is működtek ezek a parancsok, hiszen egy in-game hibáról beszélhetünk. Ahogy azt már korábban szintén megemlítettük, a FaceIT adminjai módot találtak arra, hogy kiszűrjék az exploitot használó Counter-Strike 2 játékosokat. A Valve azóta már befoltozta a hibát, ám konkrét tiltásokat ők nem osztottak ki.

A közösséget megosztotta a FaceIT zéró toleranciája a CS2 „csalói” ellen

Azt azért kijelenthetjük, hogy a csalókat nem igazán tűri meg a Counter-Strike közössége. Meglepő módon azonban a mostani, konzolparancsos „csalásnál” sokan túlzásnak tartják a FaceIT által kiszabott 2 évet. Bizonyos esetekben akár egy-egy potenciális eSport játékos sorsáról is dönthet ez az időtartam. Sokan úgy gondolják, hogy mivel in-game, külsős program nélkül kihasználható hibáról beszélünk, ezért csak egy pár hónapos figyelmeztetésnek kellett volna járnia. Ráadásul alig 1-2 napig használhatták ki a játékosok ezt a parancsot, így ennek köszönhetően érdemi eredményt senki sem érhetett el ezzel a trükkel.

A másik, kevésbé megértő tábor természetesen örökös tiltást követel, hiszen senki sem kötelezte a bannal jutalmazott játékosokat, hogy kipróbálják a parancsokat. Ráadásul ennél jóval ártalmatlan, csalásnak egyáltalán nem számító parancsokért is végleges VAC tiltásokat osztogatott a játék a Limited Test alatt. Egy biztos: a FaceIT nem kegyelmezett, a Valve azonban még egyáltalán nem osztott ki tiltásokat a bejegyzés megírásának pillanatában. 

Ezt láttad már?

MENNYI? Ekkora vagyont ér a 10 légértékesebb képregény a világon

×