A Counter-Strike Major eseményei után a Valve sem finomkodott. A külsős oldalak egyik alap funkcióját akadályozzák az új változtatások.

2024.04.07. – A Valve nem sokat pihent a Major után. A Counter-Strike 2 Majort a CSGOEmpire gárdája zavarta meg, mellyel a G2 csapata és annak szponzora, a kétes megoldásokat alkalmazó, rivális oldal ellen szerettek volna fellépni. Nem titok, hogy rengeteg gamblinggel, cseréléssel és vásárlással kapcsolatos, CS2 weboldal létezik. A cég azonban szürke zónaként kezelte idáig ezeket a megoldásokat, a mostani hírverés azonban számukra is átlépett egy határt. Éppen ezért április harmadikán egy meglehetősen érdekes frissítést keretein belül újabb szigorításokat vezettek be.

A Valve a Counter-Strike 2 április harmadikán megjelent frissítés leírásában meglehetősen szűkszavú volt. Annyit árultak csak el, hogy a megvásárolt, cserélt tárgyakat 10 napig nem láthatja majd senki a játékosok raktárában. Az első pár napban úgy tűnt, hogy csak látszólag frissítésről van szó, hiszen az API kulcs segítségével az oldalak továbbra is igazolni tudták a cseréket. A Valve azonban április ötödikén ezt a lehetőséget is megszüntette, az oldalak nem tudják ellenőrizni többé a sikeres cseréket.

A Valve teljesen megölte a P2P Counter-Strike 2 kereskedelmet

Alapvetően két megoldást alkalmaztak az oldalak. A legtöbb oldal P2P keretek között oldotta meg a cseréket, eladásokat. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók az oldalon keresztül, ám közvetlenül egymásnak küldték át a tárgyakat, köztes bot nélkül. Ennek köszönhetően nem kellett kivárni a hét napos cseretiltásokat, azonnal létrejöhetett a csere. Mások pedig botokkal oldották meg, azaz az éppen cserélni, eladni kívánt tárgy először az adott oldal botjaihoz kerül és csak a 7 nap lejárata után küldhető tovább.

A fenti tiltások azonban gyakorlatilag megölték a P2P kereskedelmet. A botos megoldás továbbra is működhet, ám rengeteg (időbeli) hátránnyal jár, nem véletlen, hogy mindenki a P2P cseréket preferálta. Néhány oldal már próbálkozik különféle böngészőkiegészítőkkel, ám ezek több szempontból is kérdéseket vethetnek fel, hiszen értékes felhasználói adatokhoz férnek hozzá. Úgy tűnik, hogy ezúttal is a Valve nyert, nem érdemes húzogatni az oroszlán bajszát.

Ezt láttad már?

Ezzel a 22 remek játékkal most teljesen ingyen játszhatsz a Steamen

×