Bár valóban olyan hiba jelent meg a CS2-ben, ami nagyon könnyen lehetővé teszi a csalást, valójában nem éri meg ezzel próbálkozni.

2024.04.08. – Persze egyáltalán nem újdonság, hogy a CS2-ben, ahogy sok online multiplayer játékban, vannak csalók. Azonban április 7-én egy olyan hiba jelent meg a játékban, amivel egy egyszerű konzolparanccsal gyakorlatilag bárki, nagyon lazán, nagyon könnyen tud csalni. Nem kell letölteni semmit, nem kell külön program. Az egyetlen megnyugtató dolog a hír kapcsán, hogy a hiba kihasználóinak fiókja azonnal megy a levesbe.

Csalóbug?

Április 7-én késő este bizonyos CS2 profilok az X-en arról számoltak be, hogy a játékosok egyetlen egyszerű konzolparanccsal bekapcsolhatják a wallhacket. Persze sok olyan bejegyzés volt, ami mára eltűnt, de a Redditen megemlítik, hogy a FACEIT kétéves eltiltást osztogatott azoknak, akik használták a parancsot. Úgy tűnik, hogy a közösség igyekszik minél jobban hallgatni a dologról, nyilván azért, hogy minél kevesebben próbálkozzanak. Ugyanakkor egyelőre a Valve sem nyilatkozott a dologról.

A DotEsports munkatársai egyébként megpróbálták kihasználni ezt a konzolparancsot, persze kizárólag a privát játékmódban, de nekik már nem működött. Szóval simán lehetséges, hogy a hibát SOS javították már. Ennek ellenére senkinek nem ajánljuk, hogy próbálkozzon, hacsak nem akar a nyakába egy jó kis eltiltást, mondjuk évekig. Mindazonáltal a probléma rámutat a Valve és a CS2 egyik fő problémájára – a csalások és a csalók gyarapodására. Mióta a játék 2023-ban megjelent, azóta folyamatos panaszáradat rá, legtöbbször teljesítményproblémákról és a rengeteg csalóról beszélnek.

„A CS2 bugokkal visszaélők nem kapnak büntetést. Pont úgy, ahogy többi csaló, akikkel az elmúlt hónapban találkoztam”írta az egyik játékos a Redditen. Volt olyan profi játékos, aki egyenesen „viccnek” nevezte a jelenlegi csalásellenes szoftvert. Miközben a fejlesztők fáradhatatlanul dolgoznak számos más probléma megoldásán, de úgy tűnik, nem sokat tesznek a csalók ellen.

Ezt láttad már?

Ezzel a 22 remek játékkal most teljesen ingyen játszhatsz a Steamen

×