Megtalálhatta a rendőrség azt a fickót, aki akkorát őrjöngött a Nintendo fórumain, hogy nem mertek miatta hivatalos rendezvényeket tartani.

Gábor János

2024.04.04. – A japán rendőrség a jelentések szerint letartóztatott egy személyt, akit azzal gyanúsítanak, hogy felelős a Nintendo Live 2024 lemondásához vezető fenyegetésekért. A Kyoto Shimbun napilapot idéző 4Gamer szerint a gyanúsított egy 20-as éveiben járó férfi, aki Japán Ibaraki prefektúrájának egyik kormányzati tisztviselője. A fiatal tettest azzal gyanúsítják, hogy beavatkozott a Nintendo üzletmenetébe, azáltal, hogy tavaly több halálos fenyegetést küldött a cég hivatalos weboldalán található kérdőíven keresztül.

A bűncselekmény indítéka egyelőre ismeretlen.

A Nintendo még decemberben jelentette be, hogy biztonsági okokból lemondja egy sor nyilvános tokiói eseményét, amelyek a gamer közönség szempontjából és üzleti érdekből is rendkívül fontos alkalmak, például új technológiák és játékok bemutatására. A lefújásuk – pláne egy őrült fenyegetései miatt – óriási veszteségnek számít és nagy nagyon nyomasztó. De nem volt más választás: a vállalat alkalmazottaira folyamatosan ömlöttek a fenyegetések, amelyek szövegében egyre több utalás jelent meg arra vonatkozóan, hogy a Live események szervezői mellett már a helyszíni személyzet, sőt a közönség sincs biztonságban.

Több Nintendo rendezvény is ugrott

A vállalat a fenyegetések pánikkeltő jellege miatt további részletezés nélkül elhalasztotta a Splatoon Koshien 2023 National Finalst és a Nintendo Live 2024-et. Előbbit december 16-17-én, a tokiói Ota Sogo sportcsarnokban, míg az utóbbit január 20-21-én a Tokyo Big Sight kiállítási központban tartották volna. A szervezők közölték: azért döntöttek a rendezvények lemondása mellett, mert nem tudták volna száz százalékosan garantálni a megjelentek biztonságát.

A Splatoon 3 World Championship 2024 és a Mario Kart 8 Deluxe World Championship 2024 – a tavaly decemberre tervezett Nintendo Live 2024 rendezvény helyett – ebben a hónapban kerülnek megrendezésre. Ehhez nyilván kellett, hogy a japán rendőrség visszaigazolta: a fenyegető rács mögé került, így már nem jelenthet veszélyt senkire.

Ezt is nézd meg:

7 atomjó versenyjáték, ami legalább akkora buli, mint a Mario Kart

×