A fenntarthatóbb mobilhasználatot ösztönözve áprilistól kísérleti jelleggel használt prémium okostelefonok értékesítését indítja el a Yettel.

2024.04.03. – A fenntarthatóbb mobilhasználatot ösztönözve áprilistól kísérleti jelleggel használt prémium okostelefonok értékesítését indítja el a Yettel. A mobilszolgáltató kezdetben kizárólag a legmagasabb minősítési kritériumoknak megfelelő, előzetesen szigorúan átvizsgált iPhone készülékeket tesz elérhetővé az új telefonoknál kedvezőbb áron.

A használt mobiltelefonok globális piaca évről évre dinamikusan nő, a forgalom tavaly elérte az 55 milliárd dollárt, a becslések szerint ráadásul ez jövőre akár 70 milliárd dollárra nőhet. Egy használt mobiltelefon beszerzése pedig nemcsak a vásárló pénztárcájának kedvez, hanem a környezetkímélő is. Ezen környezettudatos iránynak egy újabb lépése a kiváló minőségű, ellenőrzött használt telefonok értékesítésének kísérleti programja.

Újabb lépés a fenntarthatóbb jövő felé

Áprilistól kísérleti jelleggel a Yettel is bevezeti a használt, prémium okostelefonok értékesítését. A mobilszolgáltató célja, hogy meglévő és új ügyfelei számára egy környezettudatosabb és költséghatékonyabb mobilvásárlási alternatívát tegyen elérhetővé. A Yettel első körben használt iPhone készülékek értékesítésével indítja el a próbaidőszakot. Ennek értelmében az okostelefonok szinte újszerű állapotban kerülnek a kínálatba. Az előzetes bevizsgálás során az akkumulátort, a kijelzőt, a funkcionalitást vizsgálják, valamint természetesen minden korábbi felhasználói adatot is törölnek a készülékekről.

yettel

Fontos, hogy ezek a telefonok kártyafüggetlen készülékek, ráadásul legalább 85%-os akkumulátor-életciklussal, töltőadapterrel, valamint töltőkábellel együtt kerülnek értékesítésre. A kínálatban elérhető készülékek életciklusa átlagosan 5 év; megfelelő tarifacsomaggal párosítva a telefonok nagyságrendileg akár bruttó 100 ezer forinttal is kedvezőbb áron érhetőek majd el a Yettel elmondása szerint. A cég 2 év kellékszavatosságot és cseregaranciát ígér.

A Yettel nagyon bízik a program sikerében, és abban, hogy a használt prémium okostelefonok értékesítésének megkezdésével jelentősen hozzájárulhat a fenntarthatóbb mobilvásárlási trendek hazai elterjesztéséhez. A szolgáltató a tapasztalatok fényében dönt majd a program hosszabb távú folytatásáról és a kínálat bővítéséről.

Jó látni, hogy ebbe az irányba is elkezdenek nyitni a hazai mobilszolgáltatók és forgalmazók, ugyanis ez pontosan egy olyan területe a piacnak, ami eddig még kiaknázatlan volt, azonban hatalmas szükség van rá. Mi is reméljük, hogy jól sül el!

Ezt olvastad már?

A 240 Hz sem álom többé, bomba áron adják ezt a gamer monitort

×