Áprilisban két nem akármilyen címmel bővül tovább a PS Plus Extra és a Premium csomagjának tartalmi kínálata.


Bódi Dániel

2024.04.03. – „NA! Most pofázzá Jóskagyerek!” – szólott a klasszikus, amit idézve csitíthatjuk azokat a kritikusokat, akik szerint  a PS Plus drágább csomagjai nem érik meg a pénzüket, amiért olyan kevés új megjelenésű tartalom érhetőel általuk. Ebben valóban erősebb a Game Pass, most azonban a PS Plus két akkora bézbózütőt villantott, aminek szelétől is hetekig köröznek majd kismadarak a fejünk körül.

A két játék ugyanis nemcsak vadiúj, hanem meglehetősen csodásak is. Igaz, egyiknek a minőségéről még aligha tudunk a megjelenése előtt nyilatkozni, a téma azonban, amire épül és amit feldolgoz, fontos és megható: a Tales of Kenzera: Zau ugyanis egy mélyen családi történet, amit egy, az új Prince of Persia-játékra hajazó, de afrikai törzsi motívumok révén rendkívül egyedi metroidvaniába öltöttek. A Tales of Kenzera: Zau Abubakar Salim, akit sokan az Assassin’s Creed Origins Bajekjaként ismerhetnek, frissen alapított saját stúdiójának első játéka, amit elhunyt édesapja emlékére készített.

A Tales of Kenzera április 23-án a megjelenése első pillanatával bekerül a PS Plus Extra és Premium csomagok kínálatába.

De ezt megelőzően sem fogunk unatkozni, ugyanis április 16-án bebúvárkodja magát Dave is, akinek 2023 egyik legjobb és legemlékezetesebb kalandját köszönhettük -> sokak bánatára akkor még csak PC-n és Nintendo Switcen. A Dave the Diver sokakat elijeszthet a 2.5D-s pixeles grafikájával, pedig sokkal, de sokkal mélyebb történetet mesél el, szórakoztatóbb és viccesebb, mint jó néhány AAA-s produkció. Dave nappal búvár, aki mindenféle cuccra vadászik az óceán mélyén, éjjel pedig próbálja sikerre segíteni egy barátja bárját, emberekkel beszélget, koktélokat ráz, kiszolgál. Töméntelen minijáték, emlékezetes karakterek, változatos játékmenet, szuperegyedi hangulat = 10/10.

A Dave the Diverről az Alexander Zynx nevű, sajnálatos módon kevésbé ismert, de kifejezetten remek gaming tartalmakat készítő videós is csinált egy bemutatót, mindenképp nézd meg azt is, ha a felületességemen túl a részleteiben is érdekel, miért is olyan nagyszerű ez a kaland:

Ezt is olvasd el:

30 év alatt miért nem készült film vagy sorozat a világ legjobb képregényéből?

×