Olyan árcímkét kapott az Xbox 360 építőköckás replikája, amennyiből minimum két valódi példányra is simán futná.


Bódi Dániel

2024.04.03. – Jó drága lett „Európában” (Egyesült Királyságban) a tavaly szeptemberben bejelentett, és ezidáig csak Amerikában kapható Mattel-féle MEGA (nem LEGO) építőkockákból álló Xbox 360. Az árából kapásból vehetnénk egy Nintendo Switchet, egy PS4 Prót, vagy akár egy Xbox Series S-t. Nyilván a használtpiacon, de akkor is: igazi játékkonzol > játék játékkonzol. Mondhatnánk, biztosan a brand az oka, ezzel pedig nem is opponálok, de akkor mennyivel volna drágább egy MEGA PlayStation, vagy egy Nintendo, ha a nem is olyan nagyon régi Xbox kockásított verziójáért ennyit kérnek:

177,99 fontból átmatekozva 81.610 forintot.

A doboz összesen 1342 darab kockát rejt, amiből a 3:4 arányú első generációs (értsd.: eredeti) Xbox 360-at kívül-belül megépíthetjük magunknak, de még egy kockakontrollert is összemegázhatunk, a múltidézés pedig csak a mellékelt kamu Halo 3 lemezzel válik teljessé. Mármint részben teljessé (haha), egy fontos alkotóelem ugyanis hiányzik belőle: képtelen lejátszani Xbox 360-as játékot. Még ergéházva sem.

A MEGA Xbox 360-nak nem teljesen értem a koncepcióját, hiszen a 2005-ben megjelent és az Xbox One által mindössze 11 évvel ezelőtt leváltott valódi játékalkalmatossághoz manapság sem olyan nehéz hozzájutni, méghozzá olcsóbban, hogy az ember a polcán kvázi dísztárgyként kiállítva idézhesse fel magában a hetedik generáció csodáit. Muzeális darabnak majd talán újabb 10 év múltán nevezhetjük, amikor már több értelme is volna ennek a replikának is.

De! Legalább ilyen is van. Akinek pont ez hiányozna az Xbox 360 gyűjteményéből az néhány brit oldalról április 15-i feladással már rendelheti is, Magyarországon viszont továbbra sem kapható.

Ezt is olvasd el:

Golyós az egér? – 7 kultikus kütyü, amiket már csak az emlékek őriznek

×