A Doom és a Quake által inspirált System Shock Remake fejlesztője a jelek szerint egy elfeledett 90-es évekbeli lövöldözős játékot készül visszahozni.

2024.04.02. – Doom, Half-Life, Quake. A 90-es évek mozgalmas évtized volt az FPS játékok tekintetében, amikor az id Software és a Wolfenstein 3D által népszerűsített műfaj megtalálta a maga útját, és meghatározta a PC-s játékok aranykorát. A mérföldkőnek számító sikerek között azonban egy shooter talán elveszett a tömegben. A furcsa, egyedi, feledésbe merült játékot most a System Shock Remake alkotója készül visszahozni a halálból, egy modernizált frissítéssel.

PO’ed

Ha nem emlékszel a PO’edre, akkor valószínűleg nem vagy egyedül. Az eredetileg 1995-ben, a régen megszűnt Any Channel Inc. által kiadott játék nagyon hasonlít a Star Wars Dark Forcesre és a különböző Doom klónokra, amik az eredeti Doom után bukkantak fel. Ebben a játékban egy intergalaktikus szakács vagy, akinek az űrhajója lezuhan egy idegen bolygóra, majd sci-fi fegyvereket, jetpacket és különféle konyhai cuccokat kell használni a túlélés és a menekülés reményében. Kortársaihoz képest a PO’ed vulgáris humorával tűnik ki, az egyik ellenség például lényegében egy két lábon járó fenék, amit úgy győzhetsz le, hogy többször megütöd egy serpenyővel. Ha ez ígéretesen hangzik, a System Shock Remake-et fejlesztő Nightdive most jelentette be a remastert.

Remaster

A PO’ed Definitive Edition oldala már megjelent a Steamen és a GOG-on is, és azt ígéri, hogy a játék frissített grafikát, finomított irányítást, nagyobb felbontást, hibajavításokat, achievement-támogatást és egy teljesen új nehézségi fokozatot is kínál majd. Persze nem szabad elfelejteni, hogy a bejelentés április 1-jén érkezett, ami miatt akár poén is lehet, de az oldal egészen jól kidolgozott, gépigényt is tartogat, és még ma, április másodikán is él. Ha a PO’ed Definitive Edition egy tréfa, akkor elismerésünk, nagyon kidolgozott poénnal van dolgunk.

Nightdive korábban több játékhoz is készített HD remastert, ilyen a Turok trilógia, a System Shock, a Forsaken, a Doom 64, a Quake, a Quake 2, a Shadow Man, a Blade Runner és a Rise of the Triad is. Februárban jelent meg legújabb cím, a Star Wars: Dark Forces Remaster, ami az 1995-ös PC-s és PS1-es játékot 4K felbontással és 120 fps támogatással dobta fel. Ha ez egy igazi bejelentés, akkor a PO’ed PS5-re, Xbox Series X/S-re, PS4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re és PC-re is érkezik. A megjelenési dátumot még nem erősítették meg.

Amíg vársz, addig pedig érdemes kipróbálni a boomer shootereket, most áron alul:

59.000 forint helyett csak 6500 forintért adnak 7 eszement boomer shootert

×