A Call of Duty csaláskészítő szolgáltatás adathalász hackerek célpontjává vált, és mindenki veszélyben van, aki valamilyen külső programot használt.

2024.03.29. – Milyen ironikus, hogy még a Call of Duty csalások készítői sincsenek biztonságban a hackerek miatt. Mindenki tudja, hogy a Call of Duty világában mindennapos a csalás, a RICOCHET Anti-Cheat próbálja tenni a dolgát, az Activision pedig a csaláskészítő oldalakat próbálja megszűntetni. Nem is olyan rég egy ilyen csapat bejelentette, hogy megszűnteti minden tevékenységét, miután fenyegető üzenetet kaptak a CoD kiadójától. Persze erősen kétlem, hogy ezek az emberek sosem fognak már csalást készíteni.

Bajban vannak a csalók

Most azonban egy kicsit olyan helyzetről van szó, amikor úgymond visszanyal a fagyi, és mind a csaláskészítők, mind a csalók megszívhatják. Március 27-én egy vx-underground nevű Twitter fiók arról számolt be, hogy Call of Duty csaló-szolgáltatásokat rosszindulatú szoftverekkel támadták meg. Többek között a PhantomOverlay csaláskészítő felhasználói is bajban lehetnek, több ezer fiók jelszavát szerezhetik meg, hitelesítési adatokkal együtt. Az Activision a hírek után gyorsan közleményt adott ki, jelezve, hogy a szervereik biztonságosak. A PhantomOverlay-t akkor figyelmezették, amikor kiderült, hogy egyes fiókok jogosulatlan vásárlásokba kezdtek. A szolgáltató később felvette a kapcsolatot az áldozattal, azóta pedig egyre több esetről érkezett hír.

„Voltak olyan állítások, hogy egyes játékosok hitelesítő adatai veszélybe kerülhettek rosszindulatú szoftverek által, amik nem engedélyezett szoftverek letöltéséből vagy használatából származnak” – mondta az Activision szóvivője a Dexertónak. A hírek szerint bár a hackerek célját nem lehet tudni, úgy tűnik, az érintett fiókok közül a legtöbben valamilyen csalást használtak. Az Activision szóvivője a Dexertónak elmondta, hogy azok a játékosok, akik úgy gondolják, hogy a számítógépükre rosszindulatú program települt, változtassák meg a jelszavukat, és aktiválják a kétfaktoros hitelesítést.

A vx-underground szerint jelenleg 3,662,627 Battle.net fiókot lehet veszélyben, valamint 561,183 Activision fiók sérült, és több ezer csalószoftvert használó fiók adata szivároghatott ki. Szóval ha te is használtál bármikor csalást, most bizony a fiókod bánhatja. Egyes felhasználók pedig azt is jelezték, hogy már kripto-csalás áldozatai lettek, kiürítették a kripto-pénztárcájukat. Szóval elég nagy a baj, és elég sok Call of Duty fiók lehet bajban. Leginkább azoké, akik csalószoftvert telepítettek a gépükre.

Ezt láttad már?

Odafigyelj, ha torrentezel! – Ezekkel a játékokkal terjesztik a legtöbb vírust

×