Egy Call of Duty csalásszolgáltató bejelentette, hogy a friss fejlemények miatt beszünteti minden tevékenységét. Sok csalótól szabadulunk meg.

2024.03.21. – Az online játékok rengeteg kihívást tartogatnak, ezen pedig az a tény sem segít, hogy minden játékban találkozhatunk csalókkal. Ez alól sem a Warzone, sem pedig a Modern Warfare III nem kivétel. Olyannyira égető probléma volt ez annak idején, hogy a Call of Duty fejlesztőinek teljesen új védelmet kellett építenie a játékok köré. Ez a RICOCHET nevet kapta az Activisiontől. Kétségtelen, hogy jobb a helyzet mint 2021 végén, ám egyelőre bizony a csalók nyernek. Mi sem jobb bizonyíték erre, minthogy a 10 legjobb Modern Warfare III Ranked játékosból feltehetőleg hatan csalnak.

Úgy tűnik azonban, hogy az Activision ügyvédjei jogi úton is igyekeznek meggátolni a csalások terjesztését. Ezúttal az Interwebz esett áldozatul.

Nem mernek szembeszállni az Activisionnel a Call of Duty csalás készítői

A CharlieINTEL egy Twitter bejegyzésben jelentette be az örömhírt. Az Interwebz a weboldalára kirakott egy figyelmeztető üzenetet, mely a csalás megszűnéséről árulkodik. Okként egy jogi felszólítást jelölnek meg, ám a céget nem nevezték meg. Nos, Call of Duty csalásként nem túl sok jelölt jöhet szóba, szinte 100%-ig biztosak lehetünk abban, hogy az Activision tett jogi lépéseket. Ez nem szokatlan a cégtől, hiszen az elmúlt években több alkalommal is megtették már ezt. A hatékonyság megkérdőjelezhető, ám mindenképpen üdvözölendő lépésről van szó.

Március első napjaiban bejelentette az Activision, hogy tovább fejlődött a Call of Duty csalásvédelme. Nem csak hatékonyabban szűri ki az egyes csalásokat, de a büntetések terén is finomodott. Jobban szűrik a (csalás segítségével) repülő járműveket a szerverek. Egy „BOOM” nevű büntetés is élesedett, mely felrobbantja ezeket a repülő járműveket. Messze még az út vége, a csalók mindig egy lépéssel a cég előtt járnak, de öröm látni, hogy a megjelenés után 2 és fél évvel is fejlődik a védelem.

Ezt láttad már?

Tízből nyolc magyar lóg a közösségi hálón – ez biztosan normális?

 

×