A Call of Duty aktuális csalásvédelmét 2021 végén mutatták be a fejlesztők. Úgy tűnik, hogy még 2024-ben is van miben fejlődni.

2024.03.07. – Az online, multiplayer játékoknak van egy közös, negatív tulajdonsága. Nem találkozunk olyan címmel, legyen szó fizetős vagy ingyenes játékokról, ahol ne tűnnének fel a csalók. Az eltérő játékok eltérő csalásvédelmet alkalmaznak, ám teljesen cheater mentes opcióról nem beszélhetünk. Még az iparág legjobbjának tartott Valorant – Vanguard védelem sem áthatolhatatlan. Más kérdés persze, hogy milyen arányokkal találkoznak a játékosok. Ez nagy hatással lehet a játékélményre, sokakat pedig el is tántoríthat a meccsek indításától. Ez alól a Warzone sem kivétel.

A Call of Duty: Warzone első kliensének utolsó hónapjait megpecsételték a brutálisan megnövekedett csalószámok. A fejlesztők is érezték, hogy ez nem mehet így tovább, ezért megalkották a RICOCHET nevet viselő védelmet. 2021 novemberében, a Warzone: Pacific keretein belül debütálhatott a megújult anti-cheat. A kernel-szintű védelem bizonyíthatóan jobban teljesít, mint az elődök, ám a csalók mindig egy lépéssel a fejlesztők előtt járnak. Szerencsére a 2024 márciusában megérkezett Season 2 Reloaded frissítés a RICOCHET-hez is szállított új funkciókat és fejlesztéseket, melyeket a fejlesztők büszkén be is jelentettek.

Több szinten is fejlődött a Call of Duty csalásvédelme

Az alábbi fejlesztéseket eszközölték a Call of Duty fejlesztői:

  • Mostantól jobban szűrik a (csalás segítségével) repülő járműveket a szerverek. Egy „BOOM” nevű büntetés is élesedett, mely felrobbantja ezeket a repülő járműveket.
  • A védelmek több szinten is erősödtek, illetve gyorsabban is reagálnak, kommunikálnak a kernel-szintű driverrel.
  • Ranked Play játékmódokban is fürgébben reagál a védelem.
  • A harmadik féltől származó hardvereket is kiszűrik a fejlesztők, sokkal jobb hatékonysággal, mint eddig.
  • Március 6-án pedig több mint 26000 játékost tiltottak ki a fejlesztők

Öröm látni, hogy a megjelenés után 2 és fél évvel is fejlődik a Call of Duty csalásvédelme, remélhetőleg az elkövetkezendő időszak békésebb lehet a játékosok számára.

Ezt láttad már?

Zabáljuk az online játékkal a sávszélességet! Készen áll erre az internet?

 

×