A Sucker Punch 2020-as PS-exkluzív remekműve, a Ghost of Tsushima is megjelenik PC-re, és nem is kell már olyan sokat várni rá.


Bódi Dániel

2024.03.06. – Nem nagyon találnánk a The Last of Us Part II-nél valósághűbb, a God of Warnál monumentálisabb, az Unchartednél filmesebb, a Ghost of Tsushimánál pedig csodálatosabb PS-exkluzívot. Ezért is öröm, hogy némelyiket már a PC-s közönség is megismerhette, melyek sorába ezúttal a japán Cusima szigetcsoport ellen 1274-ben indított mongol invázió idejébe repítő, valóban különleges, művészi, és valóban csodás felszabadító hadjárat is becsatlakozik.

A Ghost of Tsushima pedig nem akárhogyan, hanem a legteljesebb Director’s Cut kiadásával jelenik meg május 16-án Steamen (ahol már elő is lehet rendelni) és az Epic Games Store-on, amiben az 50-60 órás alapjáték mellett a kifejezetten tartalmas Iki Island kiegészítőt, valamint a Legends többjátékos vonulatot is megtaláljuk. Mindemellett egy csomó PC-exkluzív extra is érkezik, mint például a

  • az ultraszéles monitorok/képarány támogatása (21:9, 32:9, 48:9)
  • az Nvidia DLSS 3, a DLAA, az AMD FSR 3 és az FSR 3 Native AA, valamint az Intel XeSS támogatása
  • a maximális képfrissítést sem korlátozzák

valamint a PS5 haptikus funkcióit is megörökölte, vagyis azok a játékosok, akik PC-n DualSense kontrollerrel esik neki Cusima felszabadításának extra élményben lehet részük. Bár a megjelenés közeli, a várható gépigényről nem esett még szó, de mivel ezen a PC-s porton is az a Nixxon dolgozik, ami néhány nap múlva a másik nagy PS-exkluzív Horizon Forbidden Westet is PC-re költözteti, élek a gyanúval, hogy a kettő között nem lesznek óriási különbségek. Ami azt is jelenti, hogy várhatóan csak ennyire combos gépen játszhatunk szamurájost.

Ezt is olvasd el:

Elhúz-driftel a kontrollered analóg karja? – Ez okozza és így oldhatod meg

×