Még mindig a kékvérű marihuána termesztőket szeretik a legjobban a Netflix nézői, annak ellenére, hogy a szolgáltató a nyakukra küldte az új mega sci-fit.

Gábor János

2024.03.27. – Töretlen sikerrel tarol a Netflix kínálatában Guy Ritchie sorozata, ami a 2019-es gengszterfilmjének tévés adaptációja. Az Úriemberek első évadja harmadik hete szerepel a kínálatban, és még mindig vezeti a top10-es listát, holott nemrég megérkezett a porondra a Trónok harca alkotóinak nagyszabású sci-fije is. A kényelmesen magyarázós, de közben látványos és izgalmas 3 Body Problemet az első hetében több órán át nézték a felhasználók, mint az Úriembereket, ám utóbbi jelentősen több megtekintést hozott.

De mit is jelent ez?

Mivel a Netflix nem köti az emberek orrára, hogy pontosan milyen módszerekkel és algoritmusokkal számítja ki a nézettségi adatait, mindig is ködben tapogatózás lesz a nyilvánosságra hozott adatok elemzése. Nagyjából annyi sejthető, hogy az elindítástól számított legalább kétperces lejátszás és a teljes hossz 90 százalékának megtekintése (vagy az utolsó 15 percig történő eljutás) számít befejezett megtekintésnek. Elvileg ezt az adatot látod a fenti kép jobb szélén, ami egyértelművé teszi a helyzetet:

hiába nézték az emberek több órán át A 3-test problémát, hiszen több megtekintéssel még mindig az Úriemberek a Netflix császára.

A gengsztersorozat első évada az első három hetében egyértelműen verte a mezőnyt: eddig 81, 134, majd 78 millió órával állt az élen. Az viszont, hogy a 3 Body Problem másodikként futott be a debütálása hetében, nem jelenti azt, hogy a műsor bukta lenne, hiszen a The Gentlemen is ugyanennyi órányi megtekintéssel rajtolt, majd a második hetére majdnem megduplázta a nézettségét. Ez a szájhagyomány miatt alakult így, és a bravúrt A 3-test probléma is megismételheti, annak függvényében, hogy mennyire lesz beszédtéma a Netflix nézői között. Az első héten elért 11 millió megtekintés, illetve a vele töltött 81,7 millió óra elég masszív startnak számít, szóval van esély rá, hogy sokáig a top10-ben marad. A megítélése egyébként máris javult a néhány nappal ezelőtti állapothoz képest: a Metacriticen 70-ről 71-re javította a kritikai pontszámát és 5.9-ről 6.1-re a nézői tetszési indexét.

És ezt láttad már?

Mi ez a sok K-dráma a Netflixen? Segítünk választani – itt az 5 legjobb

×