Az első évad után simán van hová (sőt!) folytatni A 3-test probléma történetét, ami sem az alapanyagon, sem a készítőkön nem múlik.

Gábor János

2024.03.25. – Magyarországon már lenyomta az Úriembereket, és gyanítjuk, hogy világszerte is a legnépszerűbb Netflix sorozat címére tör, így – és pláne az első évad lezárásnak ismeretében – óriási csalódást okozna, ha nem folytatódna A 3-test probléma. A sorozat a Trónok harca alkotóinak (D.B. Weiss, David Benioff) és a True Bloodról, illetve például a Terrorról ismert Alexander Woo producernek a szerelemprojektje, amit sokan kiáltottak ki megfilmesíthetetlennek. „Fogd meg a söröm” – mondták a Game of Thrones forgatókönyvírói, akik a nagyszabású fantasy műsorral anno bebizonyították: nagymesterei a kész irodalmi alapanyag adaptálásának. Az utolsó 1-2, rettenetesen összecsapott évaddal sajnos azt is igazolták, hogy irodalmi alapanyag hiányában fabatkát sem érnek, de ez másik lapra tartozik…

A 3 Body Problem a Trónok harcával ellentétben egy komplex, befejezett regényfolyam.

Van füle-farka, így Benioffék most nincsenek úgy kitéve az eredeti könyvíró szeszélyeinek, mint korábban George R. R. Martinnak, akire nyugodtan várhattak volna, mert a tévésorozat 2019-es lezárása óta se fejezte be a Game of Thrones-t. Két könyv még mindig hátravan.

A 3 Body Problem teljesen kész sztori

A háromtest-probléma Liu Ce-hszin kínai író sci-fi regénye. A cím az asztrodinamika háromtest-problémájára utal. A háromtest-probléma A háromtest-trilógia első regénye: magát a teljes trilógiát is ezen a néven emlegetik, bár a magyar nyelvben a regénysorozat A háromtest-trilógia címet kapta, a trilógia eredeti (és angol címe) pedig magyar fordításban A Föld múltjának emlékezte. A trilógia második és harmadik része A sötét erdő, illetve A halál vége. Nincs tehát kérdés, nem kell az íróra várni, lehet szépen feldolgozni az egészet.

A Netflix is A 3-test probléma címet adta a regényekből készült első, nyolcrészes évadnak. Hogy mennyire lesz népszerű (e cikk születésekor még egy hete sincs műsoron), egyelőre nem tudni (IMDb és Metacritic jelenleg: 7.8 és 70/5.9), de azok, akik végignézték, biztos, hogy erősen bíznak a folytatásban. Köztük vagyok, de annak ellenére sem merem ajánlani, hogy láttam és imádtam, mert lassú folyású, személyes drámákat részletesen kibontó, ráérős, magyarázós sci-fi, ami rétegműfaj, és legalább annyian utálják az ilyesmit, ahányan rajonganak érte. Szóval nem teszek kockára nyolc órát az életedből: csak akkor vágj bele, ha te is kedveled ezt a stílust!

A Netflix 3-4 évadot is simán adhat neki

A társalkotó és showrunner Alexander Woo nemrég az Inside Total Film podcast vendége volt, és elárulta, hogy természetesen több évadra szőttek terveket. „Nos, a trilógia három regényből áll. Van néhány nagyon erős elképzelésünk arról, hogy mit fogunk csinálni a második évadban, de az, hogy utána mi jön, még kicsit homályos” – ismerte el, megjegyezve: „el akarunk jutni a trilógia végére”, és ebből 3-4, sőt, akár több évad is kinéz.

A 3-test probléma kapcsán a Netflix egyelőre nem jelentett be 2. évadot, de annyit már lehet tudni, hogy a kreatív csapat dolgozik a további évadok előkészítésén.

„Nincs [bejelentett] második évadunk, de teljes gőzzel kell tovább nyomulnunk, úgy, mintha lenne, mert ha lesz második évad, akkor az előkészítés és a gyártás terén is bele kell csapnunk a lecsóba, hogy ésszerű időn belül eljusson az emberekhez” – osztotta meg D.B. Weiss. „Egy ilyen sorozat elkészítése hosszú időt vesz igénybe, így nem szabad várni, amíg valaki zöld utat – el kell kezdeni gondolkodni rajta.”

Ezt olvastad már?

Így néztek ki valójában? Történelmi személyekről készít portrét egy művész

×